Silifke Havadis

Narlıkuyu İlkokulu Öğrencileri'nden Anlamlı Etkinlik!

Eğitim

Silifke Havadis 3198 Kez Görüntülendi 0

Narlıkuyu İlkokulu Öğrencileri'nden Anlamlı Etkinlik!

Narlıkuyu İlkokulu Öğrencileri, bir proje kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlediler.

Narlıkuyu İlkokulu'nda okuyan öğrenciler, eTwinning Avrupa kapsamındaki "My Mess Is Yours" adlı çalışmaları ile Sıfır Atık Projesi'ne destek oldular.

Narlıkuyu İlkokulu Öğrencileri'nden Anlamlı Etkinlik! (2)

Sınıf Öğretmeni Ali Eren rehberliğinde, Türkiye, Arnavutluk, İtalya, Romanya, Sırbistan, Polonya ve Ukrayna'dan 20 okul ile işbirliği halinde yürütülen proje ile öğrenciler okullarında, çevreyi koruma ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu amaçla 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yürütülen proje kapsamında minikler, ülkemiz genelinde yürütülen Sıfır Atık Projesi'ne destek oldular.

Narlıkuyu İlkokulu Öğrencileri'nden Anlamlı Etkinlik! (3)

Proje kapsamında yapılan çalışmalar ilgili konuşan Sınıf Öğretmeni Ali Eren; "Geri dönüşümün amacı; kaynaklarımızın tükenmesini önlemek ve atık çöp miktarını azaltmaktır. Böylece ülke ekonomisine katkıda bulunabilir ve doğamızı koruyabiliriz. Bu doğrultuda ülkemiz genelinde başlatılan SIFIR ATIK projesine de destek vermek amacıyla okul olarak birçok güzel etkinlikte bulunduk. Okulumuz ve çevresinde pet şişe toplama kampanyası düzenledik ve katılımcılara doğa dostu bez çantalar hediye ettik. Geri dönüşüm fabrikasını ziyaret ettik ve topladığımız atık yağ, pil ve pet şişeleri teslim ettik. Yine atıklardan müzik aletleri ve derslerimizde kullanabildiğimiz araç-gereçler yaptık. Ülkemiz ve Avrupa’daki ortak okullarımızla çevirimiçi canlı bağlantılar kurduk ve İngilizce proje şarkımızı söyledik. Narlıkuyu’da çevre temizliği yaptık ve topladığımız atıklardan kıyafetler tasarladık.  Tasarladığımız değişik kıyafetlerle okulumuzda yoğun ilgi gören bir defile düzenledik. Projemiz boyunca yaptığımız çalışmaları okulumuzda sergiledik. Tüm bu çalışmalardaki amacımız; Geri dönüşümün önemini kavramış ve bu konuda daha hassas düşünen, geleceğe ve çevreye umutla bakan bir nesil yetiştirmektir. " dedi.

Silifke Havadis Ekibi olarak; öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden sınıf öğretmenimiz Ali Eren'i tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.