Silifke Havadis

Silifke Ülkü Ocakları'ndan Gezici Kütüphane

Eğitim

Silifke Havadis 1421 Kez Görüntülendi 0

Silifke Ülkü Ocakları'ndan Gezici Kütüphane

Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanlığı, gezici kütüphane ile yayla mahallelerindeki gençlerle birlikte okuma etkinliği gerçekleştiriyor.

Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanlığı, "Okuyun Nesiller" projesi kapsamında "Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Gezici Kütüphanesi" ile yayla mahallelerindeki gençlerle birlikte okuma etkinliği gerçekleştiriyor.

Özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklarla buluşulup hem okuma etkinliği gerçekleştirilip hem de Ülkü Ocaklarının faaliyetleri anlatılıyor. Halkın büyük beğenisini toplayan gezici kütüphane etkinliği ile yaklaşık bin adet kitabın çocuklara dağıtılması hedefleniyor.

Silifke Ülkü Ocakları'ndan Gezici Kütüphane (2)

“OKUYAN NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kütüphane ile ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanı Murat Sezer “Ülkü Ocakları eğitimin ve öğretimin her kademesinde ve alanında olan bir gençlik teşkilatıdır. İlçeye bağlı Tosmurlu İlkokulu'na “Şehit Öğretmen Ekim Güngör” adına kütüphane açmıştık. Yaz dönemi insanların büyük bir kısmı yaylalarda yaşamını sürdürüyor. Bizde Ülkü Ocakları olarak gezici kütüphanemizi hazırlayıp yollara düştük. Hedefimiz 10 günlük bir zaman diliminde yaklaşık 40 Mahalleyi gezmek. Vatandaşlarımızı özellikle de gençlerimizi kütüphanemiz ile buluşturmayı amaçlıyoruz. Yeğenli,  Kırobası, Mara, Uzuncaburç,  Seydili ve Ovacık Mahalleleri ile işe koyulduk. Tüm gayretimizi bilinçli vatansever ve milli menfaatleri her şeyin önünde tutan bir neslin yetişmesine katkı sunmak. Bu sorumluluk anlayışı ile mücadele ediyoruz etmeye de devam edeceğiz” dedi. 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.