Silifke Havadis

Kızılisalı İlkokulu'ndan Geri Dönüşüm Farkındalığı Projesi

Eğitim

Silifke Havadis 3126 Kez Görüntülendi 0

Kızılisalı İlkokulu'ndan Geri Dönüşüm Farkındalığı Projesi

Kızılisalı İlkokulu öğencileri, bir proje kapsamında geri dönüşüm etkinliği yaptılar.

Kızılisalı İlkokulu öğencileri, öğretmenleri Ali EREN rehberliğinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında bir eTwinning Avrupa projesi olan "One Step Recycling One Step STEM" adlı STEM eğitimini de içeren geri dönüşüm projesini yürüttüler.

Türkiye, Bulgaristan, Portekiz, Litvanya, Polonya,Yunanistan, İtalya, Romanya'dan 28 ortak okul ile işbirliği içinde yürütülmüş olan proje sayesinde öğrenciler okullarında yenilikçi STEM yöntemiyle çevre kirliliği bilinci ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak için bir çok çalışma yaptılar.

Sınıf öğretmeni Ali EREN, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şöyle bilgi verdi: "STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin entegre bir şekilde öğretilmesini içeren yenilikçi bir yaklaşımıdır. Projemizde de ilkokul STEM eğitimi ile öğrencilerimizde, çevre ve geri dönüşüm bilinci oluşturulmasına odaklandık. Geri dönüşümün amacı; kaynaklarımızın tükenmesini önlemek ve  atık çöp miktarını azaltmaktır. Böylece ülke ekonomisine katkıda bulunabilir ve doğamızı koruyabiliriz.  Bu doğrultuda ülkemiz genelinde başlatılan SIFIR ATIK projesine de destek vermek istedik. Pandemi döneminde de çevirim içi canlı bağlantı etkinlikleriyle aktif olarak sürdürülen projemizde bir çok güzel etkinlik yaptık. Öğrencilerimiz geri dönüşüm malzemelerini kullanarak gerçek yaşam problemlerine çözüm odaklı STEM tasarımları yaptılar. Uzak mekiği , rüzgar arabaları , depreme dayanıklı ev, robot, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı çeşitli ürünler tasarladılar."

Kızılisalı İlkokulu'ndan Geri Dönüşüm Farkındalığı Projesi (2)

Projenin öğrencilere neler kattığından da bahseden Eren, sözlerine şöyle devam etti:

"Proje sürecinde öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını tanıdılar ve dijital yeterlilikleri gelişti.

Geri dönüşüm fabrikasını ziyaret ettik ve topladığımız atık yağ, pil ve pet şişeleri teslim ettik.

Avrupa kod haftası etkinliklerinde tüm ortak okullarımızın öğrencileri kodlama çalışmaları yaptılar ve kodlama sertifikası aldılar.
Projemizde tüm ortak okulların işbirliği ile STEM-Geri dönüşüm temalı çizgi roman oluşturuldu.

Ülkemiz ve Avrupadaki ortak okullarımızla çevirimiçi canlı bağlantılar kurduk ve geri dönüşüm sloganları söyledik.
Projemiz boyunca yaptığımız çalışmaları sanal olarak sergiledik.

Tüm bu çalışmalardaki amacımız; STEM yaklaşımı sayesinde tasarım odaklı düşünebilen, 21.yy becerilerini edinmiş, geri dönüşümün önemini kavramış ve bu konuda daha hassas düşünen, geleceğe ve çevreye umutla bakan bir nesil yetiştirmektir."

Çizgi romana ulaşmak için buraya tıklayın.

Sanal sergiye ulaşmak için buraya tıklayın.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.