Silifke Havadis

Silifke’de çocuklar Eğlenirken, Öğrenecek

Eğitim

Silifke Havadis 1262 Kez Görüntülendi 0

Silifke’de çocuklar Eğlenirken, Öğrenecek

Silifke Belediyesi tarafından başlatılan ‘Parklarda Matematik’ projesi, çocuklar başta olmak üzere her kesimden vatandaşın yoğun ilgisini görüyor.

Silifke Belediyesi tarafından kent genelinde matematiğin sevdirilmesi amacıyla başlatılan ‘Parklarda Matematik’ projesi, çocuklar başta olmak üzere her kesimden vatandaşın yoğun ilgisini görüyor.

Daha önce matematiği sevdirmek için Türkiye genelinde yayılan ‘Durakta Matematik’ projesinin Silifke’de uygulama etkinliğine katılan Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, benzeri olan ‘Parklarda Matematik’ projesi ile çocukların hem eğlendiğini hem de öğrendiğini açıkladı.

Silifke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen uygulama hakkında bilgi veren Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ‘Silifke Belediyesi olarak her zaman eğitim ve öğretimin yanındayız. Çocuklarımıza matematiği sevdirmek, onlara matematiğin daha keyifli olmasını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik.

Belirli parklarda uyguladığımız bu projeyi zamanla her parkımıza yerleştirmeyi düşünüyoruz. Tabi ki çocuklarımız bu eğitim modelini çok beğendiler. Hem oynuyorlar hem de zaman zaman aralarında matematikle ilgili birbirlerine sorular soruyorlar. Birçok öğrenci velimizde güzel bir çalışma olduğunu bizlere bu uygulamadan dolayı teşekkür ettiklerini belirttiler. 

İnşallah matematik konusunda ön yargıların bir nebzede olsa kırılmasına yardımcı olacağız. Daha öncede gönüllü öğretmenlerimizin bir projesi olan Silifke Belediyemize ait dolmuş duraklarında ‘Durakta Matematik’ projesini hayata geçirmiştik. Vatandaşlarımız ve çocuklarımız bir yandan otobüs beklerken diğer yandan da matematiği öğreniyorlar. Eğitimin sadece dört duvar arasında kalmadığını gösteren projelerimiz, adeta boş zamanlarında düşmanı olacak. Çocuklarımıza inanıyorum ki bu projeler sayesinde ciddi anlamda matematik korkusu azalacak ve matematiği belki daha da çok sevecekler. Sadece çocuklarımız değil 7'den 70'e herkes bu çalışmaları ve projeleri takdir edecek.

Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederken, Silifke Belediyesi olarak üzerimize düşen bir sorumlulukta her zaman öğretmenlerimizin ve eğitimcilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum’ dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.