Silifke Havadis

Kardeş Şehir Bergkamen’den, Silifke’ye Ziyaret

Güncel

Silifke Havadis 1469 Kez Görüntülendi 0

Kardeş Şehir Bergkamen’den, Silifke’ye Ziyaret

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Almanya’nın Bergkamen kentinden gelen kardeş şehir heyetini makamında ağırladı.

Almanya-Bergkamen kardeş şehir Belediye Başkanı Ronald Schaefer ile eşi, Başkan Yardımcısı Thomas Hartl ile eşi ve Tercüman İbrahim Çeliktaş, Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’u ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanvekili Sadık Altunok, “İki şehir arasındaki kardeşlik anlaşmamız dün olduğu gibi bugün de en iyi şekilde devam etmektedir. Bergkamen ve Silifke kardeş şehir heyetlerinin birbirlerini ziyaret etmeleri ve yaşadıkları kentlerle ilgili fikir alış verişinde bulunmaları, iki ülke insanları arasındaki dostlukların gelişmesine önemli katkı sağlamaktadır.

Sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki çalışmalarımıza ve işbirliğimize daha fazla önem vererek, medeniyetlerin beşiği Silifke’mizi, gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtmaya devam ediyoruz. Heyetler, karşılıklı gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerde iki ülke insanının hem birbirlerini hem de kültürlerini yakından tanıma imkânı bulmaktadırlar. Kardeş Şehir heyetimiz, ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek Almanya’da kentimizin zenginliklerinin tanınmasına katkıda bulunacaktır. Silifke Belediyesi olarak bizlerde bu hususta üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyoruz” dedi.
“SİLİFKE’YE GELMEKTEN ÇOK MUTLUYUZ”
Silifke’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle bambaşka bir kent olduğuna vurgu yapan Bergkamen Belediye Başkanı Ronald Schaefer, “Silifke gerek tarihi gerekse kültür zenginlikleriyle yaşanabilir bir ilçe. Kardeş şehrimiz Silifke’yi ziyaret etmekten ve burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldık. Silifke'yi ve Silifke insanını çok sevdik. Bu kardeşliğin bir ömür boyu sürmesi için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” dedi. Ziyaretin ardından Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, kardeş şehir ekibine hediyelerini takdim etti.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.