Silifke Havadis

Kaymakam Cinbir'den Önemli Açıklama!

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 7343 Kez Görüntülendi 1

Kaymakam Cinbir'den Önemli Açıklama!

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, ilçeye bağlı mahallelerde görülen yoğun kar yağışı sonrası yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cinbir, yaptığı açıklamada, yolu kapanan mahallelerdeki vatandaşların yardım taleplerine, en hızlı şekilde cevap verilmek üzere, devletin bütün ihtiyaçlarının seferber edildiğini vurguladı. Aciliyeti olmadığı halde yolun açılması için yardım talebinde bulunan vatandaşları uyaran Cinbir, önceliğin acil ihtiyaçlar olduğunu belirterek, helikopter ile gerçekleştirilen hasta kurtarma operasyonu hakkında bilgi verdi.

Cinbir'in açıklamasının tam metni:

"Sevgili Silifkeliler;
Yoğun kar yağışı nedeniyle Silifke İlçemizde mahalle yolları ulaşıma kapandı. Torosların eteklerinde kar kalınlığı yer yer 120 -150 cm civarına ulaştı. 
 Karayolları Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke Belediyesi ekipleri kapanan yolların ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde Kaymakamlığımızın koordinesinde çalışıyor. Yolların büyük bir çoğunluğu ulaşıma açıldı. 
Vatandaşlarımızdan gelen talepler ve bilgiler titizlikle değerlendiriliyor. 
Yoğun kar yağışı elektrik hatlarında da hasara neden oldu ve birçok yerde elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik arıza ekipleri ulaşımın sağlandığı yerlerde arıza giderme çalışmalarını sürdürüyor.
Uzun süreli elektrik kesintisi bazı yerlerde telefon iletişiminin de kesilmesine neden oldu. Yakınları ile iletişim kuramayan vatandaşlarımızın talepleri ve verdikleri bilgiler çalışmalarımızda ve önceliklerimizi belirlemede faydalı olmakla birlikte sadece yolun açılmasını sağlamak amacına yönelik bildirilen bazı olaylar da doğru çıkmayabiliyor. Bu nedenle ilgililere doğru bilginin paylaşılması ile acil ihtiyacın bildirilmesi önem taşıyor. 
Acil olduğunu değerlendirdiğimiz diyaliz hastası Sahin Avcı adındaki vatandaşımız Kırobası Mahallesinden 24 Aralık 2016 günü , yine kendilerinden uzun süre haber alınamayan 1942 doğumlu Ali Osman Kuzin ve 1945 doğumlu Sultan Kuzin adındaki iki yaşlı vatandaşımız da Aksıfat Yaylasından 25 Aralık 2016 günü ; Sayın Valimiz ile yapılan değerlendirme sonucu Başbakanlık AFAD Başkanlığı aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığından sağlanan askeri helikopterle alınmıştır. 
Devlet bütün kurum ve kuruluşlarımızla vatandaşımızın hizmetindedir. Çeşitli sıkıntıların yaşanmasına neden olan bu yoğun kar yağışının sofralarımızda bolluk ve berekete vesile olması temennisiyle ; herkese kazasız ve sağlıklı günler diliyorum.
"

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yorumlar

    mustafademir

    millet dondu kaymakam bey kömürler noldu yazınmı dagıtılacak acaba