Silifke Havadis

Akkuyu Nükleer A.Ş.: "TSM Enerji İle Sözleşme İmzalandı"

Güncel

Silifke Havadis 4119 Kez Görüntülendi 0

Akkuyu Nükleer A.Ş.: "TSM Enerji İle Sözleşme İmzalandı"

Akkuyu Nükleer A.Ş., TSM Enerji ile sözleşme imzalandığını duyurdu.

Akkuyu NGS'de yaşanan olayların ardından bir açıklama da Akkuyu Nükleer A.Ş.'den geldi. Yapılan açıklamada TSM Enerji ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş, tarafından dün yapılan açıklamada, "Son teslim tarihlerine uygun hareket edilebilmesi için özel sektörün bu inşaat çalışmalarına özgü yeterliliklere sahip olması gerekmektedir. Proje yönetimi, buna uygun olarak, Akkuyu NGS Projesi'nde çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sözleşmenin feshedilerek, inşaat işlerinde katılımcıların yapılandırılmasının yeniden düzenlenmesine karar vermiştir" denilmişti.

Şirket, bugün TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM) ile sözleşme imzalandığını duyurdu. Akkuyu Nükleer'den bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasındaki çalışmalar dört güç ünitesinin tümünde hızla devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte, 1'inci ünitede türbin binası ekipmanının kurulumu ve devreye alınması için hazırlıklar yapılacak, 2, 3 ve 4'üncü ünitelerdeki inşaat ve kurulum operasyonlarında kalitenin sağlanması ve işlerin taahhüt edilen tarihlere uygun gerçekleştirilebilmesi için yoğun bir tempo ile çalışılacaktır. Projede yer alan şirketlerin de bu inşaat çalışmalarına özgü yeterliliklere sahip olması gerekmektedir.

Proje yönetimi tarafından Akkuyu NGS Projesi'nde çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yapılan sözleşme feshedilmiş, inşaat sürecinde yer alan proje katılımcılarının yeniden yapılandırılmasına karar verilmiştir. Akkuyu Nükleer tarafından Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş, Türkiye'de tüzel kişiliği olan TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM) ile sözleşme imzalanmıştır.

Mevcut alt sözleşmeler kapsamında devam eden tüm işler, Ekim 2019'dan bu yana NGS inşaat projesinde yer alan ve yüksek teknoloji projelerini hayata geçirme deneyimine sahip olan TSM'ye devredilecektir.  TSM ile projede yer alan mevcut alt yüklenici şirketler ile arasında, eski ana yüklenici- ortak girişim TITAN2- IC İÇTAŞ İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ ile alt yükleniciler arasında akdedilenlere benzer yeni sözleşmeler yapılacaktır. Bu sözleşmelerle şantiyede işin devamlılığının ve kalitesinin sağlanmasının yanı sıra Akkuyu NGS için taahhüt edilen inşaat tarihlerine uyulması, işçilerin çalışma koşulları açısından haklarının korunması ve tüm taşeronların çalışanlarına maaşlarının zamanında ödenmesi de sağlanacaktır."

Kaynak: https://www.haberler.com/guncel/akkuyu-nukleer-a-s-tsm-enerji-ile-sozlesme-15123228-haberi/

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.