Silifke Havadis

Silifke'yi AÖF Sınav Merkezi Yaptırıyoruz !

Eğitim

Ayşe ÖNEL EREN 15056 Kez Görüntülendi 2

Silifke'yi AÖF Sınav Merkezi Yaptırıyoruz !

Silifke'nin AÖF Sınav Merkezi olması için kampanya başlatıyoruz.

Bildiğiniz gibi Silifke'de AÖF Bürosu yok ve aynı zamanda Silifke AÖF Sınav Merkezi değil. Açık Öğretim Fakültesi okuyan öğrenciler gerek başvuru işlemleri için gerekse eğitimleri ile ilgili başka konularda ortalama 2,5-3 saatlik yol çekip Mersin'e gidiyor. Bunun üzerine bir de sınav dönemlerinde Mersin'e gitmeleri gerekiyor. Durum böyle olunca öğrenci arkadaşlarımız için okumak bir çileye dönüşüyor.

Silifke Havadis olarak, bize bu konuda gelen birkaç şikayet üzerine ne yapabilir diye düşündük ve sizler için bir araştırma yaptık.

Benzer bir durum, bundan 4-5 sene öncesinde  Antalya'nın ilçelerinden Alanya'da da mevcutmuş. Bu durumdan muzdarip olan öğrenciler ve bazı vatandaşlar birlikte bir kampanya sayesinde Alanya'yı AÖF Sınav Merkezi yaptırmış.

Alanya'da bu çalışmayı gerçekleştiren bir kişiyle görüştük. Bize yapmamız gerekenleri anlattı ve gerekli evrakları iletti sağolsun.

Yapılacak olan çalışma şu şekilde:

    1 - Silifke'nin neden bir AÖF Sınav Merkezi olması gerektiğine dair bir dilekçe hazırlayacağız.

    2 - Bu dilekçeyle birlikte ilçe halkından toplayacağımız 10000 civarında imzayı TBMM, YÖK ve Anadolu Üniversitesi'ne ileteceğiz. Ayrıca imza kampanyasına katılmak için öğrenci olunması gerekmiyor.

Okuduğunuz zaman çok basit bir çalışma gibi görünse de o kadar kolay değil maalesef. Özellikle işin zor kısmı imza kampanyasını başarılı bir şekilde yürütmek. Bunun için de ilçede gerekirse kapı kapı dolaşıp imza toplayacak gönüllülere ihtiyacımız olacak.

Biz de çalışmaya başlamadan önce bize yardımcı olacak gönüllü birileri var mı öğrenmek istedik. Gönüllü olmak isteyen herkes lütfen İletişim sayfamızdan bizlere ulaşsın. Bu konuda herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Özellikle öğrenci ve öğrenci ailelerinin destek vermesini bekliyoruz.

Yeterli sayıda gönüllü bulabilirsek ilerleyen günlerde konuyla ilgili bir toplantı düzenleyeceğiz ve çalışmalara başlayacağız. Aksi taktirde öğrenci arkadaşlarımız Mersin'e gitmeye devam etmek zorunda kalacak.

Projeye destek vermek için bizimle iletişime geçin!

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yorumlar

    Halime Sibel KUNT

    Elimden geleni yapmaya hazırım

    Süha GÜR

    Silifke için çok güzel bir şey bu teşekkür eder ve üzerime düşen neyse yapmaya hazırım