Silifke Havadis

4. Köprü Temel Atma Töreni'ne Tüm Silifke Halkı Davetli

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 4474 Kez Görüntülendi 0

4. Köprü Temel Atma Töreni'ne Tüm Silifke Halkı Davetli

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 12 Ağustos Cuma günü atılması planlanan 4. Köprünün Temel Atma Töreniyle ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.


Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 12 Ağustos Cuma günü atılması planlanan 4. Köprünün Temel Atma Töreniyle ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.
Vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak, şehre yeni bir vizyon kazandırmak için projeler üreten ve bunları bir bir hayata geçiren Silifke Belediyesi, ilçe halkına söz verdiği 4. Köprünün temelini 12 Ağustos’ da atıyor. 4. köprünün temel atma töreni için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.
Göksu Nehri üzerinde bulunan 2000 yıllık tarihi Taş Köprü temelinin, nehir içerisinde oluşan ağaç köklerinden ve suyun aşındırmasından dolayı tehlike arz ettiğini belirten Başkan Turgut: ‘Mevcut tarihi Taş Köprü’nün 180 m batısında yapılması planlanan 4. Köprü Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olup, 20 m genişliğinde ve yaklaşık 70 m uzunluğunda olacaktır.
4. köprü inşaatının proje ihalesine üç firma katılmış ve ihaleyi Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi üstlenmiştir. Firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde köprünün temelini 12 Ağustos 2016 Cuma günü atacağız. Silifke’mize ve Göksu Nehri’ne yakışır bir köprü olacaktır.
Tabi ki Göksu Nehri üzerinde uygulanması planlanan projelerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. Göksu Nehri üzerinde daha büyük projeler yapmayı planlıyoruz. Nehrin yükseltilmesi, içerisinde teknelerin dolaşması, etrafında sosyal alanların oluşması, kafelerin, restaurantların bulunduğu bir Göksu hayal ediyoruz. Tabi bu uzun soluklu bir yolculuk… Ama bir yerden adım atmak gerekiyor. Şuan 4. köprümüzün temelini atacağız. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Mustafa Turgut, “Silifke Belediyesi olarak kurumlar arası işbirliğine her zaman önem veriyoruz. Yerel yönetimlerin merkezi yönetimlerle işbirliği çok önemli… Kurumlar arası istişare ortamında bu hizmetlerimizi yapıyor ve öncelikli görevimizin Silifke’yi kalkındırmak, geliştirmek ve sosyalleştirmek olduğunu savunuyoruz. Halkımızın desteğiyle Silifke’yi modern bir kent yapma yolunda adım adım çalışıyoruz.’ dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.