Silifke Havadis

Silifke'de "Edebiyat Festivali" Düzenlenecek

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 7941 Kez Görüntülendi 1

Silifke'de "Edebiyat Festivali" Düzenlenecek

Silifke Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1. Edebiyat Festivali’nin hazırlıkları sürüyor. 1 ile 7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Edebiyat festivalinde, yazar, milletvekili, gazeteci ve sanatçı olmak üzere 14 değerli katılımcı yer alacak.

Kültür ve sanat etkinliklerine verdiği önemle başarılı projelere imza atmayı sürdüren Silifke Belediyesi, ilk defa düzenleyeceği 1. Edebiyat Festivali etkinlikleri içerisinde çeşitli söyleşiler, konserler, kitap sergileri, imza günleri, konferanslar ve okuma etkinlikleri gerçekleştirecek.

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI EDEBİYAT FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ”

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Kentimizde ilk defa gerçekleştireceğimiz 1. Edebiyat Festivali’nin halkımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. 1 ile 7 Ağustos tarihler arasında düzenleyeceğimiz festivale birbirinden değerli milletvekilleri, yazarlar, gazeteciler, sanata ve sanatçıya önem veren seçkin konuklarımız katılacak. Bu misafirlerimiz siz değerli vatandaşlarımızla söyleşilerde, kitap okuma ve imza günlerinde bir araya gelecekler. İçeriği dolu dolu güzel bir etkinlik olacak. Öncelikle bu hususta Edebiyat Festivalimizde yer alan tüm katılımcılarımıza, gönüllülerimize ve destekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi bugünde sanata ve kültüre önem vermeye, kentimizi sanatın ve kültürün kenti yapmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı düzenleyeceğimiz Edebiyat Festivalimize bekliyoruz”

SİLİFKE BELEDİYESİ 1. EDEBİYAT FESTİVALİ PROGRAMI

Silifke Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Edebiyat Festivali’nin programı ise şöyle; 1-2 Ağustos tarihlerinde kitap sergileriyle birlikte açılış. 3 Ağustos Perşembe günü Saat 18:00’da Remzi Karabulut (Oyunlar ve Oyuncaklarımız) Söyleşisi, Hüseyin Güney (Çocuklar ve Kitaplar) Söyleşisi ve hemen ardından Kitap Okuma Etkinliği.

4 Ağustos Cuma günü Saat 18:00’da yazarların kitaplarını imzalaması, Saat 20:00’da Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın Söyleşisi, Saat 20:30’da Özgür Mumcu’nun (Ohal’de Gazetecilik) Söyleşisi, Saat 21:00’da Küçük İskender’in Şiir Dinletisi, Saat 21:30’da ise Hüsnü Arıkan’ın muhteşem sesiyle bir konser düzenlenecek.

5 Ağustos Cumartesi Günü Saat 18:00’da Kitap İmza Günü, Saat 20:00’da Nedim İnce (An’ların toplamı fazladır hayat’tan) Söyleşi, Saat 20:30’da Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı (Adalet Yürüyüşünün Türkiye ve dünyaya yansımaları) Söyleşi, Saat 21:00’da Seray Şahiner (Hayatın yazıya yansıması) Söyleşi, Saat 21:30’da ise Emrah Serbes Söyleşisi yer alacak.

6 Ağustos Pazar günü ise Saat 20:00 İstanbul Milletvekili Eren Erdem Söyleşi, Saat 20:30’da İhsan Eliaçık Söyleşi, Saat 21:00’da Cezmi Ersöz Söyleşi, Saat 21:30’da ise Tolga Sağ konseriyle unutulmaz bir festival akşamı yaşanacak. Atatürk Anıt Meydanı’nda ki Göksu Parkı’nda düzenlenecek 1. Edebiyat Festivali’ne katılımın yoğun olması bekleniyor.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yorumlar

    Eren erdem mi edebiyatçı