Silifke Havadis

Akdeniz Sahil Yolu'nda 6 Tünel Yıl Sonunda Açılıyor!

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 4746 Kez Görüntülendi 0

Akdeniz Sahil Yolu'nda 6 Tünel Yıl Sonunda Açılıyor!

Gülnar’a bağlı Büyükeceli Mahallesi sınırları içerisinde yapımı süren tünellerde incelemelerde bulunan Kalkınma Bakını Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptıkları açıklamada, “Bu yıl sonu 6 tünel hizmete açılacak” diye konuştular.

Kalkınma Bakını Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal Büyükeceli Mahallesinde Akdeniz Sahil Yolu kapsamında yapımı süren tünellerde incelemelerde bulundular. İncelemelerin ardından Kalkınma Bakını Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yapımı süren tünel içerisinde işçilerle yemek yediler.

Akdeniz Sahil Yolu kapsamında 14 km’lik güzergahta 6 tünelin bulunduğunu belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bugün tünellerde incelemelerde bulunduk. İşçi arkadaşlarımızla sohbet etmek imkanı bulduk. Bu bölgedeki yolları herkes biliyor. Zorluk derecesini, trafik çilesi anlamında şoförlerimizin yaşamış olduğu zorlu yolculuk herkes tarafından biliniyor. Akdeniz sahil yolu kapsamında 14 km’lik güzergahta 6 tane tünelimiz var. Tünellerin boyu 4100 metredir. Gezdik ve gördük. Tünellerimiz bitti. Kaplamaları yapılacak. Elektrik sistemi yapılacak. Üst yapısı yapılacak. Hedefimiz bu sene sonuna kadar 6 tünelimizi tamamlayıp insanımızın hizmetine sunacağız. Bununla birlikte Akdeniz sahil yolu kısmının bu bölümünü tamamlamayı arzu ediyoruz. Mesafe olarak kısa gözükebilir. Ancak coğrafi yapı olarak zor. Bulunduğu coğrafi konumu ve inşaatı düşünecek olursak çok önemli bir proje. Herkese teşekkür ediyorum. Herkes olağanüstü gayretle çalışıyor. Amacımız insanlarımızın daha rahat bir yolda yolculuk yapmasını sağlamaktır” dedi.

Akdeniz sahil yolunda toplam 27 tünelin olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. AK Parti hükümeti öncesinde o dönemin Ulaştırma bakanının bir beyanı vardı. Beyanı şu idi: ‘Bırakın Türkiye’nin bütçesini Avrupa’nın bütçesini aktarsanız Akdeniz Sahil Yolunu yapamazsınız’ demişti. Gördüğünüz gibi Akdeniz Sahil Yolunda yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. AK Parti hükümetimiz dağı dağ ile buluşturuyor. Bu yıl sonu itibari ile 6 tüneli açacağız. Bununla birlikte 10 tünelimiz hizmete girmiş olacak. Akdeniz sahil yolunda toplam 27 tünelimiz var. Diğer kalan tünellerimizin de hızla yapımını gerçekleştireceğiz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yüklenici firma söz verdi. Bu yıl sonu ile 6 tünelimizi hizmete açmış olacağız” dedi.

BAŞKAN MUSTAFA ÇETİN, “BAKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kalkınma Bakını Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti. 
AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin yaptığı açıklamada, “Kalkınma Bakını Lütfi Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a İlçemizi ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz laf değil iş üretiyoruz. Yapılamaz denilen Akdeniz Sahil Yolunun 14 km’lik güzergahı içerisinde yer alan 6 tünelimizi bu yıl sonuna kadar açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Artık sürücülerimiz ve vatandaşlarımız bu yolda gönül rahatlığı ile yolculuk yapacaklar” dedi.

Kaynak: Silifke Gündem Gazetesi - http://silifkegundem.com/haber-bu-yil-sonu-6-tunel-hizmete-acilacak-4398.html

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.