Silifke Havadis

Karlı Yolların Açılmaması İle İlgili Şok Görüntüler!

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 10681 Kez Görüntülendi 1

Kar yağışından dolayı kapanan yolda çekilen görüntüler şaşkınlık yarattı.

Karlı Yolların Açılmaması İle İlgili Şok Görüntüler!

Silifke'ye bağlı mahallelerde etkili olan kar yağışı bir çok mahalle yolunu kapattı.

Yetkili makamlar kar temizleme çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtiyor. Ancak Cumartesi gecesi sosyal medyaya düşen bir video kaydı ve paylaşımda yer alan yazı, durumun farklı bir yönünü ortaya koyuyor. MHP Silifke İlçe Eski Başka'nı Özer ÖZEL tarafından paylaşılan videoda, yolu açması gereken iş makinalarının terk edilmiş halde bulunduğu göze çarpıyor.

Kar temizleme çalışmalarını yerinde görmek için Kırobası'na (Mara) doğru yola çıktığını, karşılaştığı manzarayı videoya çektiğini belirten Özel, konuya ilişkin bir açıklama ile birlikte çektiği videoyu Facebook hesabında yayınladı.

Özel'in açıklaması şu şekilde:

"Değerli dostlar;
Bugün 23. dönem Mersin milletvekilimiz Kadir Ural ve Silifke esnaflarından değerli abimiz Halıcı Rafet Özel ile bir mekanda sohbet edip kahvaltı yapıyorduk. Telefonum çaldı. Telefonun ucunda Çatak köyünden bir abimiz; hastaları olduğunu, mahsur kaldıklarını Çarşamba gününün gecesinden beri kar esaretinin sürdüğünü beyan etti. Bana: -Sizlerin tanıdığı bildiği insanlar vardır biz kimseye ulaşıp dert anlatamadık, konuyla ilgilenmeni istiyoruz dedi. Telefonu kapattıktan sonra Kıca köyünden bir telefon: Diyaliz hastası bir kardeşimizin 4 gündür mahsur kaldığını, durumunun kötüleştiğini yardımcı olmam gerektiğini söyledi. Zaten o sabah sayın vekilimize gelen bir telefonda Çaltıbozkır Sina mahallesinden arayan bir kardeşimiz: Cenazeleri olduğunu ve defnetme anlamında mezarlık yollarıda dahil çaresiz kaldıklarını üzülerek anlattı. Bi kaç yerle temas kurduk. Karayollarından bir yetkili abimiz özellikle mara ve bağlı köyler anlamında çalışmaların aralıksız devam ettiğini, ikindi vaktine kalmaz yolların açılacağını söyledi. İçimiz rahat etmedi. İşi gücü boş verip aralıksız süren çalışmaları yerinde görmek istedik. Yeniçıktı mahallemize vardığımızda oradan ileriye ulaşımın olmadığını, gitmememiz gerektiği söylendi. Gittik. Saat 14 de Topboğazı tabir edilen bölgenin orta kısmında yer alan keskin köprüye yani ulaşılabilen son noktaya vardık. Gündüz vakti iş makinaları (DSİ ve Karayolları) tatile çıkmış gibi iş makinaları terk edilmiş adeta in cin top oynuyordu. Böyle bir durumun siyaseti, tarafgirliği olmaz. Üzüldüm, duygulandım. Anlattığımızda belki inanmayan, muhalefet eden çok olur diye özellikle makinelerin içleri de dahil çekim yaptım. Mağdur olan köylülerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Bu bölgenin insanları sağcı olsun, solcu olsun parti fark etmeksizin bu durumu hak etmiyor kanaatindeyim. O bölgede mağdur olan insanlar bizim akrabalarımız, ebelerimiz, dedelerimiz, abi, ablalarımız bizim insanlarımız. 
Sevgi ve Saygılarımla...
"

Karlı Yolların Açılmaması İle İlgili Şok Görüntüler!
 
Konu hakkında resmi makamlardan şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yorumlar

    Erdem pempe

    Bugün kargıcak pamuklu arasi yolu kullandim. Karşıdan araba gelse nereden geçer diye düşünmeden yoldan tek araba geçecek şekilde yolu temizleyen ve yapilan işleri kontrol eden yetkililere teşekkür ediyorum daha iyisi olamazdı.