Silifke Havadis

Altunok, "Tarihi mirasımızı koruyacağız"

Güncel

Silifke Havadis 1779 Kez Görüntülendi 0

Altunok, "Tarihi mirasımızı koruyacağız"

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, mülkiyeti belediyeye ait tarihi eski belediye binasında restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Uzun yıllar Silifke ve Silifkelilere hizmet veren tarihi eski belediye binasının restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Başkanvekili Altunok, tarihi binada devam eden çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok açıklamasında, “Mülkiyeti belediyemize ait Saray mahallesinde bulunan ve uzun yıllar ilçe halkımıza sosyal ve kültürel  alanlarda hizmet veren  tarihi eski belediye binamızda bir restorasyon çalışması başlattık. Ülkemizin içinde bulunduğu korona virüs salgını sebebiyle geçici bir süre ara verilen çalışmalarımızı tekrar hızlandırdık. Zamanla yıpranan ve özelliğini kaybeden bölümlerin ve binanın dış cephesinin aslına uygun olarak yeniden inşası sürmektedir. Bu tarihi binanın orjinal görünümüne geri dönmesi için belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğümüzün hazırladığı tamir ve tadilat projemiz müteahhit firma aracılığı ile yürütülmektedir. Hedefimiz kısa sürede çalışmaları tamamlayarak bu binayı tekrar halkımızın  hizmetine sunmaktır. Halkımıza ve mahallelerimize yönelik yürüttüğümüz hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da belediye olarak proje üretmekten ve halkımıza hizmet etmekten geri durmadık, durmayacağız da” diyerek ilçede bulunan ata yadigarı tarihi mekanları koruyacaklarını ve  hazırlayacakları yeni projelerle buna benzer tarihi yerleri tekrar halkın hizmetine açacaklarını açıkladı.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.