Silifke Havadis

Altunok, Yörükleri Anlatan Filmin Setini Ziyaret Etti

Güncel

Silifke Havadis 1983 Kez Görüntülendi 0

Altunok, Yörükleri Anlatan Filmin Setini Ziyaret Etti

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, bölgede yaşayan yörüklerin göç hikayesinin anlatıldığı "Turna Misali" filminin çekimlerine katıldı.

Anıt meydanı Göksu Aile Çay Bahçesinde çekimleri devam eden ‘Turna Misali’ adlı film setini ziyaret eden Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok,  bölgede yaşayan Sarıkeçili yörüklerinin hayatının anlatıldığı filmin Silifke’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını açıkladı.

Altunok, Yörük Şenliğine Katıldı (2)

Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le birlikte ziyaret ettikleri film setinde yönetmen ve senaristlerden çekimler hakkında bilgiler de aldı. Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Kültür Bakanlığımız ve TRT işbirliği ile çekimleri Silifke merkez ve mahallelerimizde devam eden Turna Misali filme bizde Silifke Belediyesi olarak destek veriyoruz.  Bölgemizde yaşayan Sarıkeçili yörüklerinin hayatı ve yörük göçünde yaşadıkları sıkıntı ve zorlukların anlatıldığı bu tanıtım faaliyetlerine ilçe halkımız da büyük bir katılım sağlamaktadır. Ev sahipliğini yaptığımız filmin çekimleri Yeşilovacık mahallesi, Tisan koyu, Narlıkuyu mahallesi  ve ilçe merkezimizde devam etmektedir.  ‘Turna Misali’ adlı filmin çekimlerinde Belediye Halk Oyunları Gurubumuz da bir gösteri yaparak katkı sağlamıştır. Bölgemizde yaşayan Sarıkeçili yörüklerimizin  de rol aldığı çekimlerde, kıl çadırlardaki günlük yaşamlarının konu aldığı bu filmin Silifke’mizin, Mersin’imizin ve ülkemizin uluslararası alanda tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını ümit ediyorum. Filmin çekimlerinde emeği geçen tüm hemşehrilerimize, Sarıkeçili yörüklerimize ve film ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.