Silifke Havadis

Altunok’tan 23 Nisan Mesajı

Güncel

Silifke Havadis 1396 Kez Görüntülendi 0

Altunok’tan 23 Nisan Mesajı

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, “TBMM’nin açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“TBMM’nin açılışının 100. Yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz” diyen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yayınladığı mesajında,  “Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasının en büyük örneklerinden birisidir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her şeyin bitti dendiği anda, bu büyük milletle her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır. 23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, bu milletin önemli günlerinden birisinin yanında, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü aşabileceğinin en büyük simgesidir. Büyük Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, elbette ki çocuklara olan sevgisinin ve güveninin neticesidir. Fakat, bunun yanı sıra çocuklarımıza büyük ve güçlü bir misyon yüklendiğinin de en önemli göstergesidir.

Sevgili Çocuklar; bu sorumluluğun şuuru içinde güzel yarınlarımızın mimarları olacağınıza inancımız sonsuzdur. Ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik, sorumlu ve duyarlı bütün çalışmalarınıza destek verecek ve yanınızda olacağız. Çünkü, çocuklarımızı seviyor ve siz çocuklarımıza güveniyoruz.

100 yıl önce milletimizle birlikte yola çıkan, bu milletin evlatlarına bu ülkeyi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni emanet eden, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun dâvâ arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların zoru başarma azmi ve kabiliyeti, milletlerine olan derin bağlılıkları, bugün karşı karşıya bulunduğumuz sorunları aşmamızda en büyük ilham kaynağımız olmuştur ve olacaktır.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılış yıl dönümünü ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını canı gönülden kutluyor, Saygılar sunuyorum” dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.