Silifke Havadis

Başkan Kocamaz, " Atatürk İlkelerine Sahip Çıkacağız"

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2210 Kez Görüntülendi 0

Başkan Kocamaz, " Atatürk İlkelerine Sahip Çıkacağız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Başkan Kocamaz
Başkan Kocamaz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 94’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.
Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Oktay Öztürk, Baki Şimşek, Aytuğ Atıcı, Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, vali yardımcıları, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.  
Mersin Tren Garı’nda Muharip Gazilerden oluşan temsili heyetin karşılanması ile başlayan tören, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile devam etti. Gösterinin ardından protokol üyeleri ve öğrencilerin oluşturduğu kortej, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören ise Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Atatürk’ün Mersin’i şereflendirmesinin 94’üncü yıldönümünde kendisini minnetle anmak üzere bir araya geldiklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında, “Aziz Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda Osmanlı’nın külleri arasından yeniden bir Türk Devleti kurmaya hazırlandığı dönmede, bu bölgeyi birkaç kez ziyaret etti. Bu bölgenin insanları bir ve beraber olup ayağa kalktığında, dirildiğinde Anadolu topraklarının da düşmandan temizleneceğini açıkça ifade etmişti. ‘Torosların tepesinde bir Yörük çadırı var ve dumanı tütüyorsa o milletin sırtını kimse yere getiremez ‘dedi. Kurtuluş Savaşı döneminde de milletimiz dik durdu ve düşmanı temizledi. İlk defa Tarsus, sonra Mersin ve ardından Adana, Fransız çizmelerinden Ankara Anlaşması ile temizlendi” dedi.
Atatürk’ün Mersinlilere yönelik söylediği ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözünü hatırlatan Başkan Kocamaz, “Aziz Atatürk, 17 Mart 1923’de bundan 94 yıl önce şehrimizi şereflendirmişti. O dönemde Mersinlilere dedi ki; ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız.’ Mersinliler bugün ülkeye ve Mersin’e sahip çıkmanın onurunu yaşıyor. Mersinliler karmaşık yapıya rağmen barış ve kardeşlik içerisinde yaşamanın gururunu yaşamaktadır. 15 Temmuz’da da Mersinliler Cumhuriyetine sahip çıktı. Biz gerek ülkemizin kalkınması gerekse de Mersin’in kalkınması açısından yoğun gayretler içerindeyiz. Mersin’e ve Mersinlilere hizmet ediyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Aziz Atatürk’ün gösterdiği yoldan sonuna kadar yürüyeceğiz. Aziz Atatürk rahat uyu, bu millet özünü kaybetmemiştir ve her zaman senin ilkelerine sahip çıkacaktır. Cumhuriyeti de demokrasiyi de sonuna kadar yaşatacaktır. Görevimiz bu milletin emrinde olmak ve sıkıntılarını hep birlikte gidermek. Bu aydınlık günde Aziz Atatürk’ün ruhunun aramızda dolaştığını hissediyor ve Mersinliler adına bir kez daha hoşgeldin diyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Kocamaz’ın açılış konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Mersin Üniversitesi Modern Halk Dansları Ekibinin gösterileri sergilendi.
Tören sonunda jimnastik müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ödülleri Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz verdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ise program sona erdi

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.