Silifke Havadis

Başkan Kocamaz, Zafer Çarşısı Esnafıyla Bir Araya Geldi

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2772 Kez Görüntülendi 0

Başkan Kocamaz, Zafer Çarşısı Esnafıyla Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zafer Çarşısı’nda belediyeye ait dükkanların ihale sürecinin tamamlanmasının ardından sözleşmelerini yenileyen esnafın düzenlediği kutlama programına katıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zafer Çarşısı’nda belediyeye ait dükkanların ihale sürecinin tamamlanmasının ardından sözleşmelerini yenileyen esnafın düzenlediği kutlama programına katıldı. 
Programda çarşı esnafına seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Belediyecilik insana yapılan hizmetin kaynağıdır. Cenab-ı Allah, Yüce Peygamberimiz aracılığıyla ‘İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla hizmet edendir’ diye bizlere sesleniyor. Dolayısıyla bizler de geçmiş 23 yılımızda kentlerimizi bir yerlere getirebilmek, kentlerimizde yaşayan insanlarımızı kökeni, inancı, dünyaya bakış açısı ne olursa olsun mutlu bir şekilde, bir ve beraber yaşatabilmek, hoşgörü içerisinde birbirlerine yaklaşım gösterebilmelerini sağlayabilmek için gayret gösteriyoruz. Elbette hizmetler er ya da geç yapılır. Belki bizim gibi hizmet sevdalısı olan insanlar göreve geldiğinde bu iş biraz daha hızlı yapılır. Ama benim anlayışım açısından bundan daha önemlisi; yaptığınız hizmetlerin o kentte yaşayan herkes tarafından istisnasız eşit kullanılabilmesidir. İnsanların sizin verdiğiniz hizmetlerden eşit paylaşım alabilmesidir. Dolayısıyla biz göreve geldiğimizden beri de sadece Mersin merkez değil Adana’dan Antalya’ya kadar çok büyük bir bölgede eşit hizmet verebilmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
Geçmişten bu yana yeterli hizmetleri maalesef alamamış, özellikle köyden mahalleye dönüşmüş bölgelerde, geçen 27 aylık dönem içerisinde yapılan hizmetleri gören vatandaşların kendilerine takdirlerini bildirdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “O yerleşim birimlerinde yaşayan insanlarımız ‘Rüyamızda görmediğimiz hizmetleri bu 2 yıl içerisinde gördük’ şeklinde bizlere teşekkür ve takdirlerini iletiyor, dua ettiklerini belirtiyorlar. Tabii ki Mersinimiz hizmetin en iyisine layık. Biz bu hizmetleri yaparken sadece fiziki hizmetler değil, geçmişten bu yana gelen büyükşehir belediyesindeki yanlışları da ortadan kaldırmak mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Kocamaz, sözlerine şu şekilde devam etti;
“Geçmişte yapılan yanlışlarla ilgili hiçbir adım atmayan, kılını kıpırdatmayan bu belediyeyi denetleyen, resmi kurumlar, müfettişler biz göreve geldikten sonra sanki elimizde sihirli bir değnek var gibi bu kadar yanlışı hemen 1 yıl içerisinde çözebilirmişiz gibi üzerimize baskı uygulamaya başladılar. Burada olduğu gibi 10 yıldır, 15 yıldır hatta bazı yerlerde 30 yıldır hiçbir yasal dayanağı olmadan sadece başkan oluruyla her yıl uzatılan kiralarla ilgili bize baskı yaptılar. Tabii ki Encümenin yetkisi 3 yıl, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Belediye Yönetimine verebileceği yetki ise 10 yıldır. Bunun dışında daha uzun süreyle bir yerin kiraya verilmesi yasal olarak söz konusu değildir. Geçmişteki yanlışlara göz yuman zihniyet biz göreve geldikten sonra her şeyin üstüne gitti.”
Vatandaşların, esnafın mağduriyetini en aza indirecek hatta onları rahatlatacak her türlü tedbiri alacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin’de yanlış kurgulanmış bir düzen vardı. Bu düzeni sürdürmek isteyenler bizim gelmemizden rahatsız oldular. Dolayısıyla kazanın altını devamlı ateşlediler, ortalığı karıştırmaya çalıştılar. Ancak bugün geldiğimiz noktada ve bundan sonra gideceğimiz noktada bu tür düşünceleri olanlar Mersin'i dedikodularla, fitne ve fesatlarla, iftiralarla karıştırmak isteyenler amacına ulaşamayacak, Mersin geçmişte olduğu gibi tüm unsurlarıyla birlikte bir huzur, bir barış, bir kardeşlik kenti olacak. Buna da hiç kimsenin engellemeye gücü yetmeyecek. Bugün geldiğimiz noktada esnaflarımızın barış içerisinde, ekmeklerinin peşinde olmaları ve kafalarındaki soru işaretlerinin ortadan kalmış olması bizim için en büyük mutluluk olacaktır. Dolayısıyla ne derdiniz varsa bize açın, biz ne söz verdiysek hepsinin arkasındayız” dedi.
Başkan Kocamaz, konuşmasına “Eğer bizim üzerimize çamur atarak, fitnelerle, iftiralarla gelmek istiyorlarsa onları da devletimizin yüce mahkemelerine, onların adaletine havale ederiz. Ben bugün buraya kadar gelirken hep şunu düşündüm. İnsanların kafasını karıştırmak çok kolay, kötü bir olayı bir kişi söylediğinde anında on sekiz kişiye ulaşırmış. Ama iyi bir olayı, hayırlı bir işi birisi bir başkasına söylediğinde en fazla altı kişiye ulaşırmış. Dolayısıyla bu mücadeleye başlangıçta üç bir yenik ve geriden başlıyoruz. Ama şunu herkes bilsin ki maç doksan dakika, bu maçın sonunda Allah’ın izniyle haklı olan ve hakka yakın olan galip gelecektir. Bizi mağlup etmeye çalışanınsa hiçbir zaman gücü yetmeyecektir. Ben bu güzelliği yaratan başta başkan ve tüm ekibine, siz değerli esnaflarımıza bir kez daha teşekkür diyorum. Hep birlikte çıktığımız Mersin’e hizmet yolculuğunda Cenab-ı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah sizin, bizim ve Mersin’in yolunu açık etsin diyorum. Allah barış, huzur ve kardeşlikten, hoşgörüden ayırmasın” şeklinde son verdi.
Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü ise “Bugün burada sözleşmelerini yenileyen esnaf kardeşlerimizin iş yerlerini hayırlamak için toplanmış bulunuyoruz. 2 yıl önce yanlış başlayan bir hamle vardı. Ama Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ekolünden bir belediye başkanına sahip olduğumuzu biliyordum. Tüm arkadaşlarıma şunu söyledim; biz kendimizi anlatmayı başarabilirsek, belediye başkanımız bir devlet adamıdır, bizi anlayacaktır ve bizi anladı. Beni arkadaşlarıma mahcup etmediği için, tüm esnaf kardeşlerime yardımcı olduğu için, sözleşmeleri yenilenen tüm esnaf kardeşlerimle birlikte huzurlarınızda Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyoruz. Bugün burada Başkanımıza koç kestik, Zafer Çarşısı’nın restorasyonundan sonra kendisine bu sefer tosun keseceğiz. Bugün bu kurbanı, esnaf kardeşlerime, iş yerlerinde bizlere yardımcı olan, esnafları dinleyen, diyalog kapılarını açan, aradığımızda sürekli ulaştığımız Burhanettin Kocamaz Başkanımıza ve dün şanlı ordusuyla Suriye'ye giren Türk aslanlarına armağan ediyoruz” dedi.


 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.