Silifke Havadis

Bu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nda Şehitlerimizi Daha Derinden Andık

Güncel

Silifke Havadis 3924 Kez Görüntülendi 0

Bu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nda Şehitlerimizi Daha Derinden Andık

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” bu sene, geçtiğimiz günlerde toprağa verdiğimiz şehitlerimiz dolayısıyla daha duygu dolu kutlandı.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Pazar günü Anıt Meydanı'na çelenk koyma töreniyle başladı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un çelengini sunmasının ardından, program bu sabah Kaymakamlık Makamı'nda tebriklerin kabulüyle devam etti. Tebrik kabulünden sonra Anıt Meydanı'na, tören alanına geçildi. Kaymakam ve Belediye Başkanı'nın törene katılanların bayramını kutlamasıyla başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Günün anlam ve önemimi vurgulayan konuşmasına İstiklal Marşı'nın kıtalarını okuyarak başlayan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir; “2 gün önce toprağa verdiğimiz Şehidimiz Ferruh Dikmen ve daha önceden toprağa verdiğimiz aziz şehitlerimiz, bu topraklar bize vatan yapmak için seve seve can verdi. Bu vesileyle memleketin bölünmez bütünlüğü için kahramanca toprağa düşen aziz şehitlerimizi şükranla ve şükranla yâd ediyorum.” sözleriyle şehitlerimizi andı.

Cinbir konuşmasına“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını milletçe büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, insanlığın son kalesi olarak kurulduğu değerlerle sonsuza kadar yaşayacak ve bu ruhu muhafaza edecektir. Çünkü kurtuluş mücadelemizi zafere taşıyan, cumhuriyetimizi kuran ve cumhuriyetimize hayat veren ruh, bugün de dimdik ayaktadır. Ve şuanda Silifke Anıt Meydanı da zaten bunun bir göstergesidir. Bu ruh 1071'de Anadolu kapıların Türklere aralayan, 1453'te İstanbul'u fethedip bir çağ kapatıp bir çağ açan,3 kıtaya sevgiyi, adaleti ve insanlık değerlerini taşıyan Çanakkale'yi geçilmez yapan, Kocatepe'de haykıran, Urfa'yı Şanlı, Antep'i Gazi, Maraş'ı kahraman, Sakarya'yı şahlandıran ruhtur. Bu ruh, bu memleketin bölünmezliğine göz diken hain terör örgütleriyle yıllarca yılmadan ve kararlılıkla mücadele eden ruhtur. Bu ruh kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla vatanına, istiklaline, Cumhuriyetine, iradesine kast eden ihanet şebekesine haddini bildirerek 15 Temmuz Destanı'nı yazan ruhtur. Böylesi bir ruha sahip bir milletin mensubu olmak, büyük bir ayrıcalıktır.” sözleriyle devam etti.

Bu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”nda Şehitlerimizi Daha Derinden Andık (2)

Konuşmasında eğitimin önemine de değinen Şevket Cinbir, “Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp bir olacak, geçmişten devraldığımız sorumluluklarımızı yerine getirmek, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler üzerine çıkma amacını gerçekleştirmek, daha da güçlü bir Türkiye'yi inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşılabilmesi ve onun da üzerine çıkabilmemiz, çağdaş bilgilerle beslenen, sorgulayabilen, özgür düşünen, tartışan, üreten ve paylaşmayı bilen, yüksek ilim ve teknik adamların yetiştirilmesi, milli kültürümüzün yüceltilmesiyle mümkündür. Her genç özgür düşünce ve akılcı bir gözle dünyaya bakmalı.” diyerek çocuklara ve gençlere tesviyelerde bulundu.

Öğrencilerin kompozisyon ve şiirlerini okumalarının ardından şiir, kompozisyon, resim ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Gazipaşa İlkokulu öğrencileri müzikli gösterilerini ve ardından Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Grubu folklor gösterilerini sundu.  Taşucu Anadolu Lisesi Boru-Trampet takımı eşliğinde sıraya göre Tören Geçişi yapılmasıyla program son buldu.

Kızılay Haftası sebebiyle programdan sonra Kızılay'ın düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verildi ve destekçilere ödülleri takdim edildi.

Kaynak: http://silifkegundem.com/haber-bu-29-ekim-cumhuriyet-bayrami-nda-sehitlerimizi-daha-derinden-andik-5273.html

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.