Silifke Havadis

Çaltıbozkırlılar 30 Metrelik Ağaçlardan Mantar Topluyor

Tarım & Hayvancılık

Silifke Havadis 3159 Kez Görüntülendi 0

Çaltıbozkırlılar 30 Metrelik Ağaçlardan Mantar Topluyor

Silifke'ye bağlı Çaltıbozkır'da yaşayan köylüler, ladin ormanlarından toplanan mantarlar için 30-40 metre yüksekliğindeki ağaçlara tırmanıyor.

Silifke'ye bağlı Çaltıbozkır'da yaşayan köylüler, sabahın ilk ışıklarıyla yollara düşüyor ve soluğu ladin ormanlarında alıyor. Geliş sebepleri ise ladin ağaçlarının altında ya da gövdesinde yetişen mantarları toplamak. Yerdeki mantarları bulup toplamak kolay, ancak ağaçların gövdelerinin üstlerindeki mantarları toplamak biraz cesaret gerektiriyor. Toroslar'ın yaklaşık bin 500 metre yüksekliğindeki ağaçların 30-40 metre yukarısında bulunan mantarlar için çocukluğundan beri tırmananlar var.

Köylüler, bin bir emek ile hayatlarını riske atarak topladıkları mantarın birazını da hemen pişirip, kendilerini ödüllendiriyor.

Kaynak: http://silifkegundem.com/haber-caltibozkirlilar-30-metrelik-agaclardan-mantar-topluyor-5362.html

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.