Silifke Havadis

CHP’li Uçar, “Burhanettin Kocamaz neyden korktu acaba”

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 3415 Kez Görüntülendi 0

CHP’li Uçar, “Burhanettin Kocamaz neyden korktu acaba”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP ve AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla Akkuyu’da Nükleer Santral’in kurulmasına onay verildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP ve AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla Akkuyu’da Nükleer Santral’in kurulmasına onay verildiğini açıkladı.

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın “Meclis’e gelirse ret oyu veririz” diyerek ve daha sonra bu kararı onayladığını, Mersin halkını bir kez daha kandırdığını açıklayan CHP’li Başkan Uçar, “Burhanettin Kocamaz acaba neyden korktu da bu kararı destekleyen bir tavır takındı. Büyükşehir Meclis Üyeleri, temsil ettikleri Mersin halkının %86 sının Akkuyu'da nükleer santral istemiyoruz demesine rağmen, neden nükleer santrale onay verdi. Büyükşehir Meclisi, Akkuyu Nükleer Santrali’nin Çevre Düzeni Planı’na alınıp alınmayacağı konusunda yetkisinin olmadığını ileri sürerek topu Ankara’ya attı ve plana nükleer santralin girmesi kesinleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2013 yılında yaptırdığı 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda, Akkuyu Nükleer Santrali de yer almıştı. MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl yaptırdığı Çevre Düzeni Planı’nda, bakanlığın planına aykırı şekilde, Akkuyu bölgesini orman alanı olarak işaretlemişti.

Bakanlığın nükleer santralin olmadığı bir planı kabul etmeyeceğini bildirmesi üzerine belediye planı yeniden ele aldı. Sürecin başında, Akkuyu Nükleer Santrali’ne ret oyu vereceğini ilan eden MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz son anda karar değiştirdi ve mecliste MHP ile AKP grupları arasında anlaşma sağlandı.  Anlaşma uyarınca, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili karar alma yetkisinin olmadığı tezine dayanılarak, belediyenin yaptırdığı plan, nükleer santrale konu olan alan boş bırakılmak kaydıyla oylandı ve Akkuyu Nükleer Santrali’nin plana işaretlenmesi işi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tasarrufuna bırakıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı neyden korktu da bu planı onaylama kararı aldı.

“SEÇMENLERİNE İHANET EDEN MECLİS ÜYELERİ UNUTULMAYACAKTIR”

Yapılan oylama bir kez daha göstermiştir ki ırmağının akışına ölürüm demekle memleket sevilmiyor, siyasi hesaplarla o ırmaklar rahatlıkla peşkeş çekilebiliyor! Mersin halkının tamamına yakınının karşı olduğu nükleer santral konusunda bugün halkın seçtikleri halktan farklı bir duruş sergilemişlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi grubu, milletvekillerimiz ve başkanlarımıza verdikleri mücadele dolayısıyla teşekkür ediyor, seçmenine ihanet edenlere de tarihin onları asla affetmeyeceğini hatırlatmak istiyorum! Yaptığı ayıbı Cumhuriyet Halk Partisine hakaret ederek örteceğini sanan malum şahıs da bilmelidir ki dilimiz terörize eden dil değil halkın dilidir! Asıl anarşi, halkın ezici çoğunlukla reddettiği projeye onay vermektir. Bu halk, karşı olduğunu her seferinde beyan ettiği nükleer santralin yapımına size rağmen izin vermeyecektir! Çünkü güçlü halk kitlesi aslolandır ve o kitlenin tercihi bellidir!

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.