Silifke Havadis

En Uzak Köy Bir Bakış Uzakta !

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2044 Kez Görüntülendi 0

En Uzak Köy Bir Bakış Uzakta !

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başkanlık makamına kurulan video konferans sistemi sayesinde mahalle muhtarları ile istendiği zaman irtibata geçme imkanı sağlandı.

Başkan ile muhtarlar artık ‘Göz Göze’

Hizmet alanında Mersinlilere ilkleri yaşatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in tamamına daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla bir ilke daha imza atarak, ‘Göz Göze Programı’nı hayata geçirdi. Program ile mahalle muhtarları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Başkanlık makamına kurulan video konferans sistemi ile Başkan Kocamaz ile canlı olarak görüşme imkânına kavuştu.
Mersin sınırları içerisinde 805 mahalleye hizmet veren ve çözüm odaklı belediyecilik anlayışı ile hizmetlerine hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, mahalle muhtarlarının sorunlarına ve isteklerine vakit kaybetmeden cevap verebilmek adına ‘Göz Göze Programı’nı hayata geçirdi.
Göz Göze Programı ile randevu talebinde bulunan mahalle muhtarları, merkeze gelmelerine gerek kalmadan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüntülü ve canlı olarak görüşüp, taleplerini Başkan Kocamaz’a ilk ağızdan iletme fırsatı buldu.

İlk görüşme Aydıncık mahalle muhtarları ile gerçekleştirildi

Program kapsamında ilk video konferans görüşmesi, Bozyazı Koordinasyon Şube Müdürlüğü Aydıncık Hizmet Birimi binası ile bağlantı kurularak, Aydıncık ilçesi mahalle muhtarları ile gerçekleştirildi. Aydıncık ilçesi mahalle muhtarlarının Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile gerçekleştirdikleri görüşmede, ilgili daire başkanları ve MESKİ yetkilileri de aynı sistem ile yayına katılarak, muhtarların talepleri değerlendirildi ve muhtarlar yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildi.
Video konferans teknolojisi ile Aydıncık mahalle muhtarları ile görüşen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Göz Göze Programı ile mahalle muhtarları ile birebir görüşme imkânı bulduklarını ve programın sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulması anlamında hem muhtarlara hem de kendilerine büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

“Taleplerinizi değerlendirmek bizim görevimiz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak oldukça geniş bir alana hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir alana hizmet verme gayreti içerisinde. Tabi ki yılların ihmali var, eksikliklerimiz çok. Hem kaynağa hem zamana ihtiyacımız var ama her şeye rağmen Büyükşehir Belediyesi Mersin’in tamamında hizmet vermeye çalışıyor. Elbette muhtarlarımızın istek ve önerileri daha da fazla olabilir. Hepsini değerlendirmek bizim görevimiz” dedi
Konuşmasının devamında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili tüm birimleri ile birlikte Aydıncık’ta hizmet vermeye hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Bütün belediye çalışanlarımızla birlikte Aydıncık’ımızın da hizmetindeyiz. Daire başkanı arkadaşlarımız, genel sekreterimiz, genel sekreter yardımcılarımız, MESKİ yetkililerimiz var gücüyle bu eksiklikleri giderme konusunda gayret gösteriyorlar. Bildiğiniz gibi Aydıncık’ın altyapısını, asfaltlamasını bitirdik. İnşallah arıtma tesisini de çok kısa sürede bitirmek istiyoruz. Aydıncık’ımızı turizm konusunda önde gelen yerleşim birimleri haline getirmek istiyoruz. İnşallah gelecek günler çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.
Muhtarları tek tek dinleyerek, gelen talep ve sorunları değerlendiren Başkan Kocamaz, “Bu talepleri gerçekleştirmek bizim boynumuzun borcu. Er ya da geç bunlar muhakkak çözüme kavuşturulacak çünkü biz çözüm için buradayız. Vatandaşımız bize dua etsin, desteklerini esirgemesinler; biz de onlara gece gündüz demeden, Allah nefesimizi kesmediği sürece hizmet etmeye devam edelim” diye konuştu.

“Artık cevapları Başkan Kocamaz’dan alacağız, aracılar ortadan kalkmış olacak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Göz Göze Programı ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüşen ve taleplerini ileten Aydıncık ilçesi mahalle muhtarları ise programın kendileri için büyük kolaylık olduğunu söyleyerek, memnuniyetlerini ifade ettiler.
Başkan Kocamaz ile yüz yüze konuşma imkânı bularak, sorunlarını anlatıp cevaplarını aldıklarını söyleyen Aydıncık İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Latif Buldurluoğlu, “Göz Göze Programı, ilçemiz açısından Başkanımızla beraber yüz yüze görüştüğümüz için iyi oldu. En azından Başkanla karşılıklı görüşmüş olduk. Devam edince Başkana sorunlarımızı anlatıp cevapları kendisinden alacağız ve aracılar bir nevi kalkmış olacak. Daha önce böyle bir program görmedim, bizim için ilk oldu” dedi.
Benzer bir uygulamanın yine Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine düzenlenen Muhtarlar Günü yemeğinde gerçekleştirildiğini söyleyen Merkez Mahallesi Muhtarı Bülent Şimşek ise “Daha önce yine sayın Başkanımız, Muhtarlar Günü’nde bizim için bir program yapmıştı ve orada görüşmüştük. Sıkıntılarımızı bu program sayesinde dile getirebildik” şeklinde konuştu.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.