Silifke Havadis

Trafik Cezası Genci İntihara Götürdü

Yerel

Ayşe ÖNEL EREN 17802 Kez Görüntülendi 1

Trafik Cezası Genci İntihara Götürdü

Silifke'de, ehliyetsiz olduğu için ceza kesilen genç intihar etti.

Silifke'nin Atayurt Mahallesi'nde ikamet eden 17 yaşındaki Süleyman Acar, başkasına ait olan plakasız bir motorsikletle gezerken Jandarma Trafik ekibi tarafından durduruldu. Jandarma, sürücünün kasksız, ehliyetsiz ve motorsikletin plakasız olması nedeniye Süleyman Acar'a 1800 TL ceza kesti. Acar, ailesine telefonla haber verdikten sonra intihar etti.

Edinilen bilgiye göre; Atakent Mahallesinde arkadaşının motosikleti ile gezerken Jandarma 17 yaşındaki Lise öğrencisi Süleyman Acar’a Bin Sekiz Yüz  lira trafik cezası kesti. Plaka, ehliyet ve kaskı olmayan motosiklete Bin Sekiz Yüz lira yazılan trafik cezası sonrası Acar, Atakent Mahallesindeki evine geldi.

Annesini cep telefonundan arayarak kendisine 2 bin lira trafik cezası kesildiğini söyleyen Acar, daha sonra eline geçirdiği elektrik kablosu ile evin içerisinde bulunan soba borusuna kendini asarak intihar etti.

Baba Abdullah Acar (38) ve Anne Eşe Acar (36) oğullarından haber alamayınca eve geldiler. Evde oğullarının cansız bedeni ile karşılaşan baba Abdullah ve anne Eşe Acar sinir krizleri geçirdi.

Olayın nasıl geliştiğini anlatan baba Abdullah Acar, “Yapraklı koy Mevkiinde çocuğum motorla gezerken iki tane yunus jandarma ekipleri önce çocuğumu yakalıyor. Arkasından birde diğer Jandarma ekipleri geliyor. Çocuğa diyorlar ki ehliyet, ruhsat. Çocuğun ehliyeti yok, motorun plakası yok, kaskı yok. Çocuğa diyorlar ki sana 4-5 bin lira ceza yazacağız. Oğlum da benim babam asgari ücretle çalışıyor, geçimimizi zor sağlıyoruz, evimiz kira, annem rahatsız çalışamıyor. Babam bu cezayı ödeyemez, ne olur bu cezayı düşürün diye yalvarıyor jandarma komutanına. 2 bin lira civarında çocuğuma para cezası kesiyorlar. Çocuğum bunu gurur meselesi yapıyor, bana bildiremiyor, arkadaşlarına söyleyemiyor. Kimseye söyleyemediği için eve gelip kendisini asıyor. Buradan sesleniyorum bu olay başka insanların, başka yuvaların ocaklarına böyle bir ateş düşmesin. Madem 17 yaşında bir çocuğa ceza kesiyorsun, ailesini, babasını neden aramıyorsunuz. Benim oğlum gitti, ben yanıyorum, ben bittim. O cezayı da ödemeyeceğim, o ekipten de şikayetçiyim. Çünkü benim çocuğum gitti, bir tane evladım vardı benim gitti artık yok” dedi.

KAYNAK: Silifke Gündem Gazetesi

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yorumlar

    ERDİ YÜKSEL

    SİLİFKE KAYMAKAMI HERGÜN MOTORLARI ŞAHSİ HUSUMETİNDEN DOLAYI TOPLATIP DÜNYANIN CEZASINI KESTİRİYOR HER KÖŞE BAŞINDA MOTORLU KİŞİLERİN PEŞİNDE POLİSLER VAR. SİLİFKE KAYMAKAMI İŞİ GÜCÜ BIRAKIP NERDE MOTORLU VARSA ( EVİNİN ÖNÜNDEN GEÇENLERİ ÖZEL İHBARLA ) TOPLATTIRIP CEZA KESTİRİYOR. KISACA KAYMAKAM İŞİNİ YAPMIYOR SADECE MOTORLU KOVALIYOR BURADAN HÜKÜMET YETKİLİLERİNE DUYRULUR İŞİNİ YAPMAYAN KAYMAKAM İSTEMİYORUZ İLÇEMİZDE KİN GÜDEN KAYMAKAM İSTEMİYORUZ