Silifke Havadis

Kocamaz ve Turgut'un 29 Ekim Kutlama Mesajları

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2197 Kez Görüntülendi 0

Kocamaz ve Turgut'un 29 Ekim Kutlama Mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut birer kutlama mesajı yayınladı.

BURHANETTİN KOCAMAZ'IN MESAJI:

"Yüce Türk Milleti ve Sevgili Mersinliler!

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, vatan topraklarımız ile birlikte milletimizin en değerli varlığıdır.

İçinde bulunduğumuz iç ve dış kaynaklı sorunlarımızın çözüm yolu, Anadolu’nun 10 bin yıllık tarihini bilmekten, Selçuklu ve Osmanlı’yı tanımaktan, Çanakkale, Milli Mücadele ve Cumhuriyet ruhunu kavramaktan, çağdaş uygarlık, tam bağımsızlık ve tam demokrasi şuuruna ermekten, Türkiye’nin tüm renk ve birikimlerine saygı duymaktan geçmektedir.

“Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” sözüyle vatandaşlık bilincinin ve huzurlu Türkiye’nin sırrını veren; tam bağımsızlığın temel şartının ekonomik bağımsızlık ve tam demokrasi olduğunu belirten Büyük Önderimiz, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

15 Temmuz gecesi, Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimine karşı cesaretle direnen milletimiz, Atatürk’ün gösterdiği “çağdaş uygarlık düzeyi” hedefine gönülden bağlı olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. İçinde bulunduğumuz sancılı sürecin, Anadolu’nun 10 bin yıllık sağlam köklerine ve Türkiye’nin tüm renklerine tutunularak, ama bu vatan için ödediğimiz bedelleri de unutmayarak aşılabileceğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Çağdaş uygarlık hedefine ulaşmaya kararlı olan milletimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünün aydınlattığı yolda; 93 yıl önce Cumhuriyeti kurarken duyduğu heyecan, inanç ve kararlıkla ilerlemektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar yaşayacağına olan inancımız tamdır.

Cumhuriyetimizin 93. yılı Mersin’imize ve ülkemize kutlu olsun.

Sonuna Kadar Demokrasi

Sonsuza Kadar Cumhuriyet

Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Türk milleti!

Ne Mutlu Türküm Diyene!"

 

MUSTAFA TURGUT'UN MESAJI

"Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyetin 93. Kuruluş yıldönümünün, ülkemiz ve insanlarımız açısından kayıpsız bir dönemin başlangıcı olmasını temenni eden Başkan Turgut, mesajında şunları kaydetti: “Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yılını kutluyoruz.

Bu anlamlı günde Cumhuriyet’imizin kurucusu büyük Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Türkiye Cumhuriyeti bugünlere kolay gelmemiştir.  Atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu mukaddes topraklar uğruna, yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi unutmamalıyız.

Cumhuriyet’imizin en önemli özelliği, herkes tarafından benimsenmiş, kavranmış ve herkes tarafından kucaklanmış olmasıdır. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesidir.

Türk Milleti, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyet ile varabileceğinin bilincindedir. Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. İstediğimiz; barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır.

Bu düşüncelerle; Cumhuriyet’imizin 93. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum."

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.