Silifke Havadis

Muhtarlara Stratejik Plan Anlatıldı

Güncel

Silifke Havadis 1782 Kez Görüntülendi 0

Muhtarlara Stratejik Plan Anlatıldı

Başkanvekili Altunok, Belediyelerde Stratejik Planlama çalışmaları hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verdi.

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok,  Belediyelerde Stratejik Planlama ve 2020-2024 Stratejik Plan Hazırlıkları ile ilgili çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verdi.

Göksu otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısı öncesi mahalle muhtarları ile birlikte kahvaltı yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, belediye olarak düzenledikleri toplantıda Silifke’nin önümüzdeki beş yıllık dönemini oluşturacak olan çalışmalar kapsamında; belediyeler tarafından hazırlanacak olan   stratejik planlamanın önemi, hazırlık süreci, durum analizi, geleceğe bakış, izleme ve değerlendirme süreçleri ile ilgili karşılıklı görüşmelerde bulundu.

Muhtarlara Stratejik Plan Anlatıldı (2)

Toplantıda konuşan Başkanvekili Altunok yaptığı konuşmada, “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler genel seçiminin ardından, Silifke ve Silifke halkına yeni dönemde etkin ve verimli hizmet sunabilmek amacıyla başlatılan ‘2020-2024 Stratejik Planı’ hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Koordinasyonunu Strateji Geliştirme Müdürlüğümüzün yaptığı stratejik plan çalışmaları ile ilgili olarak belediye birim müdürlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve şimdide siz değerli muhtarlarımızla bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. 5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol kanunu uyarınca Mahalli İdareler Seçim sonuçlarından  sonra ilk altı ay içinde kurumsal stratejik planın hazırlanması yasal bir zorunluluk haline geldi. Bu nedenle bizde Silifke Belediyesi olarak 2020-2024 stratejik plan çalışmalarını başlattık. Daha önce de söylediğimiz gibi belediyeyi birlikte yöneteceğiz anlayışı ile önce kurum çalışanlarımıza stratejik plan çalışmalarımızın başladığını duyurduk.

Belediyemizde de stratejik plan çalışma ekibini oluşturduk, ekibimiz Stratejik Planlama Müdürümüz Çiğdem Sağında başkanlığında çalışmalarını sürdürmektedir. İç ve dış paydalarımızla toplantılar yapmaya devam ederek onların görüş ve önerilerini alacağız. Başta İlçe Kaymakamımız Şevket Cinbir olmak üzere siz muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, sendikalarımız ve siyasi partilerimizden bu konuda görüş ve öneriler alıyoruz almaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımıza verdiğiniz destekler için hepinize teşekkür ederim” diyerek  konuşmasını tamamladı.

Toplantıya katılan mahalle muhtarlarına Belediye Stratejik Planlama Müdürü Çiğdem Sağında tarafından stratejik planlamanın önemi ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.