Silifke Havadis

Silifke Belediyesi Say Mahallesi’nde Aşure Dağıttı

Güncel

Silifke Havadis 3719 Kez Görüntülendi 0

Silifke Belediyesi Say Mahallesi’nde Aşure Dağıttı

Silifke Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Say Mahallesi Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Silifke Belediyesi, geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yılda gerçekleştirdi. Muharrem Ayı dolayısıyla Say Mahallesi meydanında kurulan stantta vatandaşlara aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımına Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’ta katıldı.

"AŞURE, BOLLUK VE BEREKET SİMGESİDİR"

Muharrem Ayı’nın birlik, beraberlik ve paylaşım ayı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Vatandaşlarımız Muharrem Aylarında oruçlarını tutup ibadetlerini yapıyorlar. Biz de aşure ikramında bulunmak istedik. Kardeşlik ve paylaşma duyguları güçlensin istedik. Aşure, bolluk ve bereketin simgesidir. Milletimizin asırlar boyu sürdürdüğü bu geleneğin devamını sağlayarak farklılıkları ortak bir ahenkte buluşturmaya katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu. Aşure ikramından çok memnun olduğunu belirten vatandaşlardan Ebru İnci, ”Çok güzel bir etkinlik. İnsanları birbirine kaynaştırıyor. Belediyemizin hizmetlerinden de çok memnunuz. Ben de evde hazırlıyorum. Malzemelerimi hazırladım yarın yapacağım inşallah” dedi.

Silifke Belediyesi Say Mahallesi’nde Aşure Dağıttı (2)

Vatandaşlardan Mustafa Erdoğan ise, Silifke Belediyesi’ne yapmış olduğu böylesine anlamlı bir ikramdan dolayı teşekkür ettiğini belirterek, ‘Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Silifke Belediyesi olarak başarılı çalışmalarını da takip ediyoruz. Bolluk ve bereket ayını bizlere aşure ikram ederek hatırlattı. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, bizlere de afiyet olsun diyorum’ dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.