Silifke Havadis

Silifke Şehidini Uğurladı, Gözyaşları Sel Oldu!

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 11135 Kez Görüntülendi 0

Silifke Şehidini Uğurladı, Gözyaşları Sel Oldu!

Cumartesi günü Hakkari kırsalında PKK terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin'in cenaze töreninde göz yaşları sel olup aktı..

Cumartesi günü Hakkari kırsalında PKK terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin, Silifke'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Ay-Yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, Adana Havalimanı'ndan karayoluyla Silifke'ye bağlı Yeni Mahalle'deki babaocağına getirilerek, helallik alındı. Helallik alınmasının ardından şehit Şahin için Toki Evyap Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine baba Ali, anne Teslime Şahin ile şehidin eşi Özlem Şahin, 1 yaşındaki oğlu Yusuf Ali, şehit yakınları, Bakan Elvan, Vali Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile binlerce Silifkeli katıldı. Göz yaşlarının sel olup aktığı törene şehit eşinin feryadı damgasını vurdu.

Tören sırasında güçlükle ayakta duran şehit eşi Özlem Şahin, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutu üzerinde gözyaşı döktü. "Çok güzel bir yere gittin" şeklinde ağıt yakan Şahin'i askerler ve yakınları teskin etti.

Törenin ardından şehidin naaşı, Silifke Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte "tekbir getirilerek" toprağa verildi. Cenazesinin defni sırasında vatandaşlar, şehidin üzerine toprak atıldığının görülmemesi için mezarın üzerinde Türk bayrağı açarak, altına girdi.

29 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet İlker'in  Elçin (5) ile Ecrin (5) isimli ikiz kızları ve Yusuf Ali (1) isminde erkek çocuğu bulunuyordu.

Şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun nur yüzlü şehidimizin...

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.