Silifke Havadis

"Silifke Yoğurdu" İçin Müthiş Proje

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 6612 Kez Görüntülendi 0

"Silifke Yoğurdu" İçin Müthiş Proje

Hazırlanacak projeyle Silifke yoğurdunun standartları belirlenip, tescil alınacak ve tadının daha geniş kitleye ulaşmasına çalışılacak.

Hazırlanacak projeyle Silifke yoğurdunun standartları belirlenip, tescil alınacak ve tadının daha geniş kitleye ulaşmasına çalışılacak.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Silifke yoğurdunun herkes tarafından bilindiğini belirterek, "Marka olan yoğurdumuzu değiştirmeye çalışmayalım. Potansiyeli ve üretimini tespit edip, ona göre tescil çalışmalarımızı yapmalıyız." dedi

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise Silifke yoğurdunun biran önce tescilinin yapılması gerektiğini söyledi.

"Tescilimiz olmadığı için üretilen yoğurdumuza resmi anlamda Silifke yoğurdu diyemiyoruz." değerlendirmesinde bulunan Turgut, tescil çalışmasıyla ürünün daha çok kazanç sağlayacak hale gelebileceğini ifade etti.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da sadece Mersin'de değil Türkiye genelinde de yoğurt üretiminde söz sahibi olmayı amaçladıklarını kaydetti.

İki yıldır tescil için uğraştıklarını aktaran Kaynar, şöyle devam etti:

"Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu, seni doğuran ana bal ilen mi yoğurdu' dizelerinde de söylendiği gibi Silifke yoğurdu tescili olmadan da zaten marka durumundadır. Amacımız adıyla, tadı ve lezzetiyle türkülere konu olan Silifke yoğurdunu dünya arenasına coğrafi işaretle tescilleyerek çıkartmaktır. Bu anlamda tescil çalışmaları için 2 yıldır uğraş veriyoruz. Artık sona gelindi. Silifke yoğurdunun bir reçetesini çıkartmamız gerekiyor."

Proje Danışmanı Evren Alankuş ise Silifke yoğurdunu uzun süredir araştırdıklarını, birçok üreticiyle görüştüklerini ifade etti.

Alankuş, Türkiye'de yoğurt üretiminin her yerde farklı lezzet ve özellikte yapıldığını aktararak, "Silifke yoğurdunun coğrafi işaretle tescillenmesinin ardından tescili kullanmak isteyen herkesin aynı kalite, tat ve özellikte yoğurt üretmesi gerekiyor." dedi.

Düzenlenen toplantıda, Silifke yoğurdunun hangi kriterlere göre belirlenmesi gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulup, yoğurdun genel özellikleri değerlendirildi.

 

Kaynak: Silifke Gündem Gazetesi - http://www.silifkegundem.com/haber-silifke-yogurdu-na-yeni-deger-4378.html

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.