Silifke Havadis

Silifke’de Engelli ve Yaşlı ailelerinin yüzü gülüyor

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2336 Kez Görüntülendi 0

Silifke’de Engelli ve Yaşlı ailelerinin yüzü gülüyor

Silifke Belediyesinin en önemli sosyal projelerinden biri olan Engelli ve Yaşlı Taşıma Aracı, ailelerinde yüzünü güldürüyor. Örnek alınacak bir uygulamayı hayata geçiren Silifke Belediyesi, insan odaklı hizmet anlayışıyla engelli ve yaşlı ailelerin takdirini topluyor.

Silifke Belediyesinin en önemli sosyal projelerinden biri olan Engelli ve Yaşlı Taşıma Aracı, ailelerinde yüzünü güldürüyor. Örnek alınacak bir uygulamayı hayata geçiren Silifke Belediyesi,  insan odaklı hizmet anlayışıyla engelli ve yaşlı ailelerin takdirini topluyor.
Belediyenin bu çalışmalarından son derece memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve personeline teşekkür ettiler.


AYKAÇ AİLESİ; “BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Aykaç Ailesinden E. Aykaç; “Daha önceleri babamızı tedavi sürecinde veya rahatsızlandığı zaman traktör kasasında veya taksi vasıtasıyla hastaneye götürüp getiriyorduk. Tekerlekli sandalye kullandığı için indirip bindirirken zorlanıyor, bazen de komşularımızın yardımıyla bunu gerçekleştiriyorduk. Şükürler olsun belediyemizin bu engelli ve yaşlı taşıma aracı sayesinde babamız daha rahat inip binebiliyor ve istediğimiz zaman hastaneye gidip gelebiliyoruz. Bizlere bu hizmeti sağlayan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


SÖNMEZ AİLESİ; “TÜM PERSONEL ÇOK İLGİLİ”
Sönmez ailesinden İ. Sönmez ise; “Annem yaşlı ve kilolu olduğu için her hastaneye gidip gelişimizde büyük sıkıntılar çekiyorduk. Rahatsız olduğunda, bizi evimizden gelip alarak hastaneye kadar götürmeyi bırakın, hastanede refakatçilik yaparak ardından annemi yatağına kadar getirip bıraktılar. Verilen hizmetlerden çok memnunuz. Hizmeti veren bütün personelden Allah razı olsun. Hepsi çok güler yüzlü ve bir o kadar da ilgililer.”


ÇINGI AİLESİ; “BİR TELEFONLA YANIMIZDALAR”
Artık istedikleri zaman telefonla ulaşabilecekleri bir nakil aracı olmasının, engelli ailesi olarak kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen F. Çıngı; “Belediyemizin engelli nakil aracından çok memnun kaldık. Yaşadığımız bu yerde, tarla ortasında evimize kadar gelerek bize hizmet ediyorlar. Bir telefonla bütün ihtiyacımızı gidermek, gerçekten takdir edilmesi gereken bir hizmet. Bir engelli ailesi olarak yalnız olmadığımızı hissettiren belediyemize sonsuz teşekkür ediyoruz”


“SİLİFKE GENELİNDE YAKLAŞIK 2500 ENGELLİ VATANDAŞIMIZ BULUNUYOR”
Silifke’de yaklaşık 2500 civarında engelli vatandaşın bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Tabi biz bu engelli kardeşlerimizin hepsini göremiyoruz. Birçoğu belki evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bizim yapmak istediğimiz bu engelli kardeşlerimizin sosyal hayata karışması ve dışarı çıkması. Biz belediye olarak bu konuda her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz.
Bu düşüncelerden yola çıkarak ilçemizde ilk olarak engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sağlık alanında yaşadığı zorlukları bir bir kolaylaştırmaya çalıştık.
Elbette hastaneye ulaşmak, tedavi olmak herkesin hakkı ama hastaneye ulaşma konusunda engelli kardeşlerimizin çok büyük sorun ve sıkıntılar yaşadığını biliyordum. Bir hekim olarak bunu önceden biliyor ve bunun rahatsızlığını hissediyordum.En sonunda bu hayalimizi gerçekleştirdik. Engelli ve yaşlı kardeşlerimizin hastaneye ulaşabilmeleri için bir araç temin ettik.Bir engelli kardeşimiz hastaneye gitmeyi düşündüğü zaman belediyemizi yani 444 69 20’yi arayarak istediği zaman hastaneye gidip gelebilecek. Biz bu engelli ve yaşlı bireylerimizi evinden alıp hastaneye götürerek, tedavisi tamamlandıktan sonra yine oradan alıp evine ulaştıracağız.
Vatandaşlarımızın ve özellikle engelli ile yaşlı ailelerimizin bu hizmetlerden memnun kalması bizleri de son derece mutlu ediyor. Silifke’yi hep beraber engelliler açısından daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.