Silifke Havadis

Silifke’de Virüs Seferberliği

Güncel

Silifke Havadis 2702 Kez Görüntülendi 0

Silifke’de Virüs Seferberliği

Silifke genelinde korona virüs salgınına karşı denetim yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesi kapsamında, ilçe genelinde korona virüs salgınına karşı denetim yapan İl kültür ve turizm müdürlüğü yetkilileri, zabıta, sağlık, jandarma,  emniyet ve ilçe tarım müdürlüğü görevlileri vatandaşlara uyarılarda bulunarak maske, mesafe ve hijyen konusunda daha duyarlı davranmalarını istedi.

Silifke’de Virüs Seferberliği (2)

İçişleri Bakanlığı tarafından, “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” çağrısıyla, salgına karşı başlatılan top yekün seferberlik çerçevesinde gönderilen yeni genelge kapsamında denetimlerini sürdüren ekipleri, ilçede faaliyet gösteren iş yerlerini ve esnafları denetledi. Alınan karar gereğince İl kültür ve turizm müdürlüğü yetkilileri,  belediye zabıtası, polis ve jandarma ekipleri, sağlık ekipleri, ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde ve denize sahili olan mahallelerde insanların yoğun olarak bulunduğu ve kullandığı alışveriş merkezleri ile pazar yerleri, restaurantlar, lokanta, patiseri, kafe, kahvehane, kafeterya ve çay bahçeleri,  berber ve kuaför salonları, otel-motel, pansiyon, gezi amaçlı kullanılan yatlar, spor merkezleri, oyun salonları ile parkları denetledi. Ekipler yaptıkları denetimlerde vatandaşlara maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uymaları ve hijyen koşullarının daha titiz bir şekilde uygulanmasının yanı sıra özellikle gezi amaçlı kullanılan yatlarda kişi sayılarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Genelge gereğince yapılan denetimlerde, vatandaşlar ve esnaflara Sağlık Bakanlığınca yayımlanan kural ve tedbirler de  hatırlatıldı.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.