Silifke Havadis

Silifkeli Şehidini Uğurladı!

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 14395 Kez Görüntülendi 0

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden biri olan 22 yaşındaki er Barbaros Yılmaz, memleketi Silifke'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Silifkeli Şehidini Uğurladı!

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden biri olan 22 yaşındaki er Barbaros Yılmaz, memleketi Silifke'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit Barbaros Yılmaz'ın cenazesi önce Silifke'ye bağlı Sayağzı Mahallesi'nde yaşayan halası Songül Yörük'ün evine getirildi. Burda "helallik" alınmasının ardından cenaze İmam-ı Azam Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve binlerce Silifkeli katıldı.

22 yaşındaki askerin cenazesinde gözyaşları sel oldu. Şehidin anne ve babası öldüğü için onu büyüten halası Songül Yörük tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit askerin kardeşi Burak ve dedesi Veli Yılmaz ise yakınlarının desteğiyle ayakta kalabildi. Ayrıca Vali Çakacak dede Veli Yılmaz'ın, Kaymakam Şevket Cinbir ise şehidin kardeşi Burak Yılmaz'ın koluna girerek destek oldu.

Şehit Barbaros Yılmaz, İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe defnedildi. Öksüz ve yetim büyüyen şehit asker, 1994 yılında annesinin, 1997 yılında babasının hayatını kaybetmesi sonrasında teyze ve halaları tarafından büyütülmüştü.

Şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere milletimize baş sağlığı dileriz.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.