Silifke Havadis

Silifkeliler 30 Ağustos’u coşkuyla ve gururla kutladı

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2456 Kez Görüntülendi 0

Silifkeliler 30 Ağustos’u coşkuyla ve gururla kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında “Cumhuriyetine Sahip Çık-Bayrağını Al Bayramına Gel” etkinliği altında Ali Altay konseri düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında “Cumhuriyetine Sahip Çık-Bayrağını Al Bayramına Gel” etkinliği altında Ali Altay konseri düzenledi.

Kültür Eski Bakanı ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı Ali Altay konserini binlerce hayranı coşkuyla izledi.

Konsere gelen binlerce kişi meşale yürüyüşü gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve bayrağını alarak bayramına gelen vatandaşları ayakta karşıladı. Onuncu yıl marşı eşliğinde gerçekleştirilen meşale yürüyüşü, genç yaşlı bütün Silifkelilerin 30 Ağustos’ta kazanılan zaferin gururunu bir kez daha yaşattı.

UÇAR, “30 AĞUSTOS’UN 94. YILINI COŞKUYLA VE GURURLA KUTLUYORUZ”

Gecenin açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılan bütün vatandaşlara teşekkür ederek, “Atatürk’ün kurduğu tam bağımsız, demokratik, laik cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin öncelikli görevidir. Demokrasiyle bağdaşmayan her türlü girişimin net olarak karşısındayız. Atatürk’ün kurduğu başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşların bombalanması, masum sivillerin ölmesi, ordumuzun zaaf içerisinde gösterilmeye çalışılması ve emniyet güçlerimizle karşı karşıya getirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durumda tüm hükümet yetkilileri, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ders çıkarmalıdır. Ülkenin bu duruma gelinmesinde baş sorumludurlar ve kabul etmelidirler. Ulusumuzun bağımsızlığı, mücadelemizin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 94. yılını bir kez daha coşkuyla ve gururla kutluyoruz. Bu zaferin eşsiz komutanı başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla, gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

“CUMHURİYETİN TEK SİGORTASI CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR”

Gecede konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise “Başkomutan, tek başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, zaferin 2. yıl dönümünde Dumlupınar’da konuşurken “Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli buralarda taçlandırılmıştır. Burada akıttığımız kan ve şehitlerimizin semalarda uçan ruhları Türkiye Cumhuriyetimizin muhafızlarıdır” dedi. Son nevher kalıncaya kadar, son nefes kalıncaya kadar kimse bu ülkeyi işgal edemez. Elbette ki bu gün de saldırılara maruz kalıyoruz. Bir terör örgütü tarafından değil, toplu terör örgütleri üzerimize geliyor. Ama Türkiye 15 Temmuz’dan sonra bir şeyi fark etti. Aslında hepimiz bunu biliyorduk. Türkiye’nin, Cumhuriyetin tek sigortası Cumhuriyet Halk Partisidir. Bunu bütün millet gördü. Hainler şunu gördü. Türkiye Cumhuriyetini yıkmak istiyorsanız Cumhuriyet Halk Partisini yıkmanız gerekiyor. Genel başkanımıza yapılan saldırı bir tesadüf değildir. Demokrasinin, Cumhuriyetin nöbetçisiyiz. Bu nöbeti de ölünceye kadar tutmaya devam edeceğiz. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya kalkışmasın. Biz buradayız. Bu topluluk burada... 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, en içten saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

“BİZİM İÇİN BİR TEK BAŞKOMUTAN VARDIR, O DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

Silifkelilerin burada 30 Ağustos Zafer Bayramını coşkuyla kutladıkları için teşekkür ederek, sözlerine başlayan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “15 Temmuz Recep Tayip Erdoğan’a yapılan bir darbe girişimi değildi. 15 Temmuz Recep Tayip Erdoğan ve beraberindekilerin geleceklerini engellemek için de yapılan bir darbe girişimi değildi. 15 Temmuz Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyetini devirip, yerine Recebistan, yada Fettullahistan kurmak amacıyla yapılmış olan bir kavgaydı. Bunu bize demokrasi oyunu olarak göstermeye çalıştılar. Burada bu meydanda yaklaşık 1 ay önce Silifkeliler hep birlikte demokrasiye nasıl sahip çıkılırı gösterdi. O zaman sahneye çıkan bir milletvekili Menderes’ten başlayarak bize selam getirdi. Menderes, Özel, Türkeş, Erbakan gibi birçok ismi saydı. Onlardan selam getirdiğini söyledi. Sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu saydı, Kendi adamı olan Recep Tayip Erdoğan’dan selam getirdim dedi ve indi. Sordum Mustafa Kemal Atatürk’e uğramadın mı? O tarafa gidemedin galiba diye. Ama unuttum diye cevap verdi. Oysa her yerde gözünün önünde Atatürk’ün fotoğrafları vardı. Gözünün önündeki Mustafa Kemal Atatürk’ü görmeyenler, Türkiye Cumhuriyeti’ni de bilmezler, yurttaşlarını da tanımazlar.

Bugün 30 Ağustos büyük zaferin 94. yılını kutluyoruz. Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun en önemli gününü kutluyoruz. Bu gün bizim için bayram. Bizim için bir tek lider vardır o da Mustafa Kemal’dir. Bizim için birtek Başkomutan vardır o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu gün onun zaferini kutluyoruz. Zaferimizin 94. yılında Mustafa Kelam Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha anıyor, önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ünlü Rock Müzik Sanatçısı Ali Altay sahne alarak, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.