Silifke Havadis

Su Baskınının Bilançosu Açıklandı, Zarar 1 Milyondan Fazla!

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 4094 Kez Görüntülendi 0

Silifke'de geçtiğimiz pazar gecesi Göksu Nehri'nin yükselmesiyle zarar gören arazilerde zarar tespiti yapıldı.

Su Baskınının Bilançosu Açıklandı, Zarar 1 Milyondan Fazla!

Mersin'in Silifke İlçesi'nin tam ortasından geçen Göksu Nehri geçtiğimiz pazar (12 Mart) gecesi yükseldi. Özellikle yaylalarda etkili olan yoğun kar ve yağmur yağışlarından dolayı yükselen nehrin suyu tarım arazilerine zarar verdi.

Edinilen bilgiye göre zarar gören arazilerde zarar tespiti yapıldı. Silifke Kaymakamlığı tarafından yapılan incelemelerde 1109 dönüm arazinin zarar gördüğü ve zararın maddi boyutunun 1 milyon 370 bin 955 lira olduğu belirtildi.

1109 DÖNĞM EKİLİ TARIM ARAZİSİ ZARAR GÖRDÜ

Zarar gören arazilerde inceleme yapan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbr, yaptığı açıklamada 1109 dönüm arazide başta çilek olmak üzere limon buğday erik, nar,zeytin ve kayısı ekili tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirtti.

VATANDAŞIN ZARARI 1 MİLYON 370 BİN 955 LİRA

Yapılan ön tespit çalışmalarına göre 84 çiftçinin tarım arazilerindeki zararın yaklaşık 1 milyon 370 bin 955 lira olduğunu bildiren Cinbir, "Şu anda DSİ Şube Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesine ait araçlarla nehir kenarında zayıflayan setleri güçlendirme çalışmaları yapılıyor." dedi.

VATANDAŞLARA CİDDİ UYARI

Cinbir, ırmak kenarından toprak alınıp setlerin zayıflatılmasının taşkınlarda etkili olduğunu, bu nedenle vatandaşların bu konuda daha duyarlı davranması gerektiğini belirtti.

Aşağıdaki videoda Silifke Ovası'nın su baskınından sonraki halini görebilirsiniz. Buradan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Su Baskınının Bilançosu Açıklandı, Zarar 1 Milyondan Fazla!
 
Su Baskınının Bilançosu Açıklandı, Zarar 1 Milyondan Fazla!

 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.