Silifke Havadis

Türkçe Tabela Kullanan İş Yerleri'ne Teşekkür Belgesi Verildi!

Güncel

Silifke Havadis 2931 Kez Görüntülendi 0

Türkçe Tabela Kullanan İş Yerleri'ne Teşekkür Belgesi Verildi!

Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanlığı, Türkçe tabela kullanan iş yerlerine "Teşekkür Belgesi" verdi.

Ülkü Ocakları Silifke İlçe Başkanlığı, 24 Eylül İsmail Gaspıralı'nın ölüm yıldönümü ve 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla İnönü Caddesi'nde Türkçe tabela taşıyan iş yerlerine teşekkür belgesi verdi.

Silifke’de yabancı tabela sayısının arttığını, özellikle Suriyelilerin açtığı işyerlerine verdikleri isimler ile Silifke’nin Suriye kasabası görünümü aldığına dikkat çeken Murat Sezer, "Dünyanın en güzel diline sahibiz, dilimize sahip çıkmak, korumak hepimizin görevi. Bugün Silifke’nin en işlek caddesini gezdik ve Türkçe firma ismi ve tabela kullanan firmalara teşekkür belgesi verdik. Lakin ne yazıktır ki, bu önemli caddede tespit ettiğimiz Türkçe tabelası olan firma sayısı elliden az. Bir yabancı özentisi alıp başını gitmiş. Suriyelilerin açtıkları firmalar ile güzel ilçemiz Suriye kenti konumuna düşmüş. Bu konuda belediyelere önemli görev düşüyor. Türkçe tabela kullanan firmalara teşvikler verilmeli. Vergi indirimi ile Türkçe tabela ayrıcalıklı bir hal almalı" dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.