Silifke Havadis

Kaymakam Cinbir ve Vakıflar Bölge Müdürü Develi Alaaddin Camii Restorasyon Çalışmasını İnceledi

Genel

Ayşe ÖNEL EREN 3055 Kez Görüntülendi 0

Kaymakam Cinbir ve Vakıflar Bölge Müdürü Develi Alaaddin Camii Restorasyon Çalışmasını İnceledi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Vakıflar Adana Bölge Müdürü Ahmet Develi, restorasyon çalışmaları devam eden Alaaddin Camii'nde incelemelerde bulundu.

Silifke Alaaddin Camii Restorasyon çalışmalarını Vakıflar Adana Bölge Müdürü Ahmet DEVELİ ile birlikte inceleyen Kaymakam Şevket CİNBİR, “Cami'nin restorasyon işi beklenenden daha uzun sürdü. Bunun nedeni de restorasyon çalışmalarının yanı sıra caminin kuzey tarafındaki bahçe gerisinde bulunan konutlar ve dükkanlarında kamulaştırılmış olmasıdır. Caminin duvarına bitişik olup vakıflara ait ve tescilli olan dükkanların onarımların da yapılabilmesi için alınması gereken Koruma Kurulu Kararları da alınarak restorasyon çalışması bitme aşamasına gelmiştir. Kamulaştırılan konut ve dükkanlarla ilgili bedel tespit süreci devam etmektedir. Caminin daha da uzamadan ibadete açılması için yıkılabilen dükkanların arsalarının da dahil edildiği bahçe düzenlemesi birinci etap olarak bitirilecek ve buraya geçici lavabo WC’ ler konularak camideki işler biter bitmez 1-2 ay içinde ibadete açılacaktır. Kamulaştırma ile ilgili mahkemece bedel tespitleri yapıldıktan sonra da bahçenin 2. etabı düzenlenecek ve buraya da kalıcı lavabo WC’ ler yapılacaktır. Yapılan iş büyük ve önemli bir iştir. Özellikle kuzey tarafındaki dükkanlar ve evlerin tamamının kamulaştırılması Alaaddin Camisi'ne ve bulunduğu alana büyük değer katacaktır. Restorasyonu başlatılan Taşköprü ile Cami arasında büyük Meydan kazanılmış olacaktır. Silifke'deki yatırım ve hizmetlerin gerçekleşmesindeki katkısı ve desteğinden dolayı Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN ve  Valimiz Sayın Ali İhsan SU’ ya, camilerimizin restorasyonunu yaptıran Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürümüz Ahmet Develi'ye teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.