Silifke Havadis

Kütüphaneler Bilginin Evidir

Genel

Ayşe ÖNEL EREN 8052 Kez Görüntülendi 1

Kütüphaneler Bilginin Evidir

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 53’üncüsü düzenlenen 28 Mart-3 Nisan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Kongre ve Sergi Sarayı bahçesinde etkinlik düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 53’üncüsü düzenlenen 28 Mart-3 Nisan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Kongre ve Sergi Sarayı bahçesinde etkinlik düzenledi.
Etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Valiliği, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in konuşması ile başlayan etkinlik, öğrencilerin Gezici Kütüphane aracını ve Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’ni gezmeleri ile devam etti.
Etkinlikte yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine değinen Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Kütüphaneler Haftasının temel amacı kitap okumayı öğrencilerimize, çocuklarımıza sevdirmek. Hepiniz biliyorsunuz ki ülkemiz kitap okuma konusunda ne yazık ki yeterli düzeyde değil. Bunu geliştirmenin temel ögelerinden biri de çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alışkanlığı hayat boyu sürdürmelerini sağlamaktır” dedi.
Konuşmasında Gezici Kütüphane aracına da değinen Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel, “Bildiğiniz gibi belediyemizin bir kütüphanesi var ama kırsal alanlarda kitap okuma imkânı olmayan öğrencilerimiz için geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Gezici Kütüphanemiz ile birçok ilçeye gidiyor ve gençleri kitapla buluşturuyoruz. Gençlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanması için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinliğin devamında öğrenciler Gezici Kütüphane aracını gezerek kitapları incelerken, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla alınan 3 bin 150 yeni kitap Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel tarafından öğrencilere dağıtıldı.
“Kitap okumak ışığımız”
Gezici Kütüphane’nin çocukların kitaba ulaşması açısından çok güzel bir hizmet olduğunu söyleyen Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Oflaz, “Uzak ilçelerimizde kitaba ulaşamayan çocuklar açısından müthiş bir hizmet. Bu hizmet onların ayağına gidiyor ve çok takdir ediyorum. Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi de kaynak açısından okulumuza göre daha zengin. Öğrencilerimiz açısından oldukça faydalı” dedi.
Gezici Kütüphane sayesinde daha çok kitap okumaya başladığını söyleyen Doğu Akdeniz Koleji 6. sınıf öğrencisi Abdullah Nizamlıoğlu, “Ben Gezici Kütüphaneden çok yararlanıyorum. Eskiden kitabı az okuyordum ama bu kütüphane sayesinde daha çok kitap okumaya başladım. Çünkü istediğimiz zaman istediğimiz kitabı alabiliyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi’nden daha önce de faydalandığını söyleyen Doğu Akdeniz Koleji 6. sınıf öğrencisi Halime Göz, “Ben bu kütüphaneye daha önce de gelmiştim ama Gezici Kütüphaneyi yeni gezdim ve çok beğendim. Herkesin okuyabileceği türden kitaplar var. Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanesine de herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Kitap okumak ışığımız. Kitap okuyunca aydınlık bir dünya açılıyor. İnsanlar bunun farkına varıp daha çok kitap okumalı” dedi. 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yorumlar

    Gamze gök

    Mersin silifke kütüphanesi o kadar yetersizki artık burayada bi el atsanız