Silifke Havadis

Tarımın Kalbi Bu Fuarda Atacak!

Tarım & Hayvancılık

Ayşe ÖNEL EREN 2610 Kez Görüntülendi 0

Tarımın Kalbi Bu Fuarda Atacak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 12. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda üreticilerle bir araya geldi. Fuarda açılan Büyükşehir Belediyesi standı, katılımcılardan yoğun ilgi gördü

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 12. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda üreticilerle bir araya geldi. Fuarda açılan Büyükşehir Belediyesi standı, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen fuara, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Mersin Vali Vekili Mustafa Özarslan, Irak Dohuk İşadamları Derneği Temsilcisi Tahsi Hasan, Umman Ticaret Odası Temsilcisi Badar Ali Alkamashou, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, CNR Holding Genel Müdürü Arkan Uluçay ile çok sayıda üretici ve basın mensupları katıldı.
12. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışında konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, fuarda bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yurtdışında bulunması sebebiyle fuara katılım gösteremediğini belirtti. Başkan Vekili Kerim Tufan, “Fuarlar üreticilerle tüketicilerin, satıcılarla alıcıların, pazarla pazarlamacıların buluştuğu mekânlardır. Bu vesileyle bu fuarımızın bölgemize, şehrimize, üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlar ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Keşke fuara katılım biraz daha yüksek olsaydı. Mersin’de belki fuar kültürü istenen düzeye gelmedi ya da üreticilerimiz fuarın faydasına yeterince inanmadıkları için katılım göstermediler” dedi.
İlgili odaların, fuar vesilesiyle bir arada bulunan üretici ve satıcıları iyi değerlendirerek birer köprü olmaları gerektiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, yurtdışından gelen temsilcilere de ayrıca teşekkürlerini iletti.
Mersin’in konum ve iklim itibariyle 12 ay tarım yapılabilecek bir il olduğunun vurgusunu yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, “Maalesef gıda, tarım ve hayvancılık sektörümüz zor durumda. Çiftçimizin, hayvancılarımızın ve üreticilerimizin huzurunu dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı kurarak, kanunların müsaade ettiği çerçevede üreticilerimize yardım etmeye çalışmaktadır. Bu birimimiz çok farklı türlerde sebze ve meyve fidelerinin dağıtılmasından tutun da arıcılığa, hayvancılığa varıncaya kadar ya da çiftçilerimizin eğitimine varıncaya kadar hizmet vermektedir. Kanunların el verdiği ölçüde mağdur olan köylülerimize sulama konusunda da el uzatılmaktadır. Bölgemizde tarımın da, hayvancılığın da, ziraatın da çok daha gelişeceğini ümit ediyorum ve bu fuarın şehrimize, üreticilerimize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, protokol üyeleri ile birlikte stantları gezdi. Protokol üyelerinin de ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi standında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yapmış olduğu hizmetlerin tanıtımı yapıldı.
Tarım, gıda ve hayvancılıkla ilgili firmaların ürünlerinin sergilendiği 12. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, çok sayıda firmanın katılımıyla 22 Şubat günü Mersinli üreticilere kapılarını açtı. Fuar, 25 Şubat günü sona erecek.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.