Silifke Havadis

46. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali Başladı

Turizm

Silifke Havadis 1727 Kez Görüntülendi 0

46. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali Başladı

Bu yıl 46.sı düzenlenen Uluslararası Silfike Müzik ve Folklor Festivali başladı.

Silifke’de bu yıl 46.sı düzenlenen Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali başladı. Anıt Meydanı'ndaki festival açılışında saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Yörük çadırlarının kurularak konuklara yöresel yiyeceklerin ikram edildiği festivale, çok sayıda kişi katıldı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, festivalin açılışında yaptığı konuşmasında, festivallerin kaynaşma ve buluşma vesilesi olduğunu söyledi.

Kaymakam Cinbir, "Bu süreç içerisinde festivalin 46 yıldır yapılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Silifke bulunduğu konum itibarıyla, doğasıyla, deniziyle, tarihi yerleriyle Akdeniz'in parlayan yıldızı. 46 yıldır kutlanan bu festival, Silifke'nin adını Türkiye'de olduğu gibi dünyaya da duyurdu." dedi. Silifke Belediye Başkan vekili Sadık Altunok da Silifke'nin kültürel açıdan önemine değinerek, Türkiye'de 46 yıldır aralıksız kutlanan festivalin ülkedeki 3. büyük festival olduğunu vurguladı.

Altunok, "Silifke, Türkiye'nin Akdeniz'le buluştuğu sanayi, tarım ve hizmetler sektörüne ulaşan önemli bir ilçe. Birlik ve beraberlik olduğu sürece Silifke adına gelecek her festivali çok daha özel kutlayacağız. Bu yıl kutlamayı hedeflediğimiz festival etkinliklerimiz arasında masa tenisi, satranç ve futbol turnuvaları, amatör ses yarışması, sanatçı konserleri, batırık ve yoğurt yarışması yer alıyor. Festivalde halk oyunları gösterileri de olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 23 Haziran'a kadar sürecek olan festivalin açılış kurdelesi kesildi ve yaş kütüğüne brove çakıldı. Festival açılışı yerli ve yabancı grupların gösterilerinin ardından, kortej geçişiyle sona erdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Fettah Can Silifkeliler'e unutulmaz bir konser verdi. Konser öncesi Başkanvekili Altunok tarafından Fettah Can'a Silfike Yoğurdu ikram edildi.

 

*** Festival, Silifke Havadis Facebook Profili, Instagram Profili ve YouTube Kanalı'ndan canlı olarak yayınlanmaktadır. İzlemek için buraya tıklayın.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.