Silifke Havadis

Başkanvekili Altunok, Festivali Değerlendirdi

Turizm

Silifke Havadis 1073 Kez Görüntülendi 0

Başkanvekili Altunok, Festivali Değerlendirdi

Başkanvekili Sadık Altunok, festivale katkı sunan tüm Silifkelilere ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini açıkladı.

Bu yıl 46. sı düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalinin sona erdiğini belirten Silifke Belediye Başkanvekili, Festival Düzenleme ve Yürütme Komitesi Başkanı Sadık Altunok, festivale katkı sunan tüm Silifkelilere ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini açıkladı.

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, “Bu yıl 46.sını düzenlediğimiz Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizin hazırlık çalışmalarına Nisan ayından itibaren başladık. Ramazan ayının Mayıs ayı içerisine denk gelmesiyle birlikte festivali 19-23 Haziran 2019 tarihleri arasında kutlamaya karar verdik.

Komite üyelerimiz, belediye birimlerimiz, belediye meclis üyelerimizle birlikte başladığımız festival çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayarak, festivalimizi 19 Haziran 2019 tarihinde kortej geçişi ile başlattık. Komitemiz tarafından hazırlanan programlarımız bu güne kadar olumlu bir şekilde devem etti. Burada Halkımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız bu süreçte bizlere en büyük desteği verdiler.

İlçemizde yaşayan gençlerimizin tanışıp kaynaşması, sportif faaliyetlerde bir araya gelerek kardeşliğin ve centilmenliğin ön plana çıkarıldığı bazı faaliyetleri ve yarışmaları festivalimiz içerisinde önemseyerek masa tenisi, futbol, satranç, bisiklet kriteryumu  ve resim yapma yarışmalarını düzenledik. Amacımız gençlerimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kendi aralarında tatlı bir yarış, tatlı bir heyecan ve mücadele ederek onları başarıya yönlendirmekti. Bu konuda da özellikle bu komitelerde görev alan başta komite üyelerimize ve bu faaliyetlerde görev alarak özverili çalışmalar yürüten tüm değerli arkadaşlarımızı buradan tebrik ediyorum.

Festivalimizin temelini oluşturan diğer bir konu ise sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemdir. Bizde bu anlayışla yola çıkarak belediye sergi sarayımızda 20’ye yakın sanatçımızın eserini sergilemesine yönelik bir çalışma yaptık. Bu yıl yaşanan festival süresiyle ilgili olarak sergi açan sanatçılarımızı ilçemize davet etmekte biraz geciktik, ama inşallah önümüzdeki yıllarda bu konuda daha erken tarihlerde bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.  Yurdumuzun değişik yerlerinden hatta kardeş şehirlerimizle de bu konuda çalışmalar yaparak bu ülkelerden sanatçıları Silifke’mize davet etmek istiyoruz.

İlçemizde ve bölgemizde yaşayan gençlerimizin önünü açmak onların yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediğimiz amatör ses yarışmalarımızı gerçekleştirdik. Geçmiş yıllarda Silifke festivalimizde ilk kez yarışmaya katılarak şöhreti yakalayan değerli sanatçılarımızı takip edebilecek yeni yetenekleri keşfetme yolunda bizde belediye ve komite olarak bu konuda daha duyarlı davranıyoruz.

Yörük kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde ise bazı mahallelerimizle temasa geçerek festival haftamız içerisinde yörük çadırlarının kurulması, geçmişten günümüze, tarım ve mutfak aletlerinin tanıtımı, yörüklerin yaşamında yer alan yaşayış biçimlerinin festivalimizde canlandırılması ve yaşatılması konularında da faaliyetlerimizi sürdürdük.

Silifke denince akla ilk gelen değerlerimizden biri olan “Silifke’mizin yoğurdu” ve “Silifke çileği” ile ilgili olarak ta hep ön planda tuttuğumuz bu çalışmalarımıza festivalimiz içerisinde de büyük bir önem verdik. Geçtiğimiz günlerde ulusal televizyon kanallarında yayınlanan reklamlarda “Silifke Çileğimizi” tanıtan ünlü firma yetkilileri ile de Ticaret ve Sanayi Odamız aracılığı ile bira araya gelerek hem bu tanıtımımıza verdikleri katkılar için hem de gelecek yıllarda bu konuda daha detaylı ve ortak bir projede buluşmak istediğimizi bu firma yetkililerine ilettik. Firma yetkilileri, Silifke ticaret odası başkan ve yönetim kurulu üyelerimizde belediyemizle ortaklaşa  böyle bir çalışma yapılması konusunda her zaman destek vereceklerini bizimle paylaştılar. Aynı şekilde şu anda dünyanın değişik ülkelerine ihraç edilen hem tanıtımımıza hem de ekonomimize büyük katkılar sağlayan “Silifke çileği” mizin uluslararası tanıtımına, pazarlanmasına  ve ilçemiz genelinde tarım alanlarında çilek ekiminin artırılması konularında belediye olarak ilgili kurumlarla ortaklaşa yapmaya hazır olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek istiyorum.

“Silifke yoğurdu”muzla ilgili olarak ta ulusal ve yerel basın kuruluşlarımızın dikkatini çekmek, var olan bir değerimizin daha geniş kitlelere tanıtılmasına olanak sağlayacak olan yoğurt yarışmaları düzenledik. Bu yıl ilk defa yaptığımız halkımız, misafirlerimiz ve özellikle de basın kuruluşlarımızın da büyük ilgisini ve  değerlendirmesini kazanan yoğurt yeme yarışması düzenledik. Her akşam sahne alan ünlü ses sanatçılarımıza festival sahnesinde “Silifke yoğurdu” ikram ederek Silifke’mizin tanıtımına destek vermeye çalıştım.

İlçemizin tanıtımında rol alan diğer bir konu ise Silifke’mize has içeceğimiz olan Batırık’tır. Bu yıl da festivalimizde belediye ve komitemiz hem batırık yarışması yaptık, hem de festivalimize katılan yerli ve yabancı misafirlerimize belediye olarak yaklaşık 2000 kişilik batırık yaparak halkımıza ikram ettik.  

Şehrimiz Silifke’nin  yurt ve dünya çapında tanınmasında önemli rol oynayan festivalimiz içerisinde  gösterilerini zevkle izlediğimiz  halk oyunları gruplarımızı da getirerek  haftanın uluslararası boyutuna

katkı sağladık. Bu konuda da komitemiz ve biz belediye olarak gelecek yıllarda daha erken bir organizasyonla değişik ülkelerden halk oyunları ve gösteri guruplarını yine Silifkeli hemşehrilerimizle buluşturma gayreti içerisindeyiz.

Her yıl özellikle festival haftasında binlerce şikayet ve tepki aldığımız en önemli konuların başında ise festival alanımıza açılan seyyar satıcılarla ilgili. Bu konuda İlçe Kaymakamlığımız, belediyemiz ve festival komitemiz ortaklaşa bir karar alarak, festival haftası içerisinde açılmasına izin verilen ve gelişi güzel davranış ve faaliyet sergileyen ve de özellikle Silifke dışından gelen seyyar satıcılara bu yıl kesinlikle izin vermedik. Bu kararımız gelecek yıllarda da aynı şekilde devam edecek. Sadece kendi el emeği, göz nuru ürünlerin sergilenmesi ve satışı, Silifke’mizin tanıtımına katkı sağlayacak ürünlerin festival standlarımızda yer almasına ve yerli halkımızın ekonomik alanda kazanç sağlamasına öncelik veriyoruz, vereceğiz de.

Hafta boyunca 120 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Silifke’mizde bu sayının 3-4 katına çıkması da hem esnaflarımızı ve hem de halkımızı memnun etmektedir. Esnaflarımızın ekonomik hareketliliğine, halkımızın kaynaşma ve tanışmasına vesile olan festivalimiz bu yıl çok şükür kazasız belasız sona ermiştir.

Bu yıl 46.sını gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimize katkı sunan başta tüm Silifkeli hemşehrilerime, Sayın İlçe Kaymakamım Şevket CİNBİR beye, ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarımıza, mahalle muhtarlarımıza, belediye görevlilerimize, güvenlik güçlerimize, festival komitesi üyelerimize ve bizlerin sesini ulusal ve uluslararası alana taşıyan tün basın mensubu arkadaşlarımıza tüm halkım adına yürekten teşekkür ediyor, önümüzdeki yıllarda daha zengin bir program daha büyük katılımla gerçekleştireceğimiz yeni festivallerde buluşmak dileği ile herkesi selamlıyorum” dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.