Silifke Havadis

Çaltıbozkır'da "Lavanta Kokulu" Yörük Şenliği

Turizm

Silifke Havadis 4269 Kez Görüntülendi 0

Çaltıbozkır'da "Lavanta Kokulu" Yörük Şenliği

Silifke'ye bağlı Çatıbozkır Mahallesi'nde yörük şenliği düzenleniyor.

Silifke'ye bağlı yayla mahallelerinden Çaltıbozkır'da "Biz burdayız, sizi de bekleriz!" sloganıyla, 2. Geleneksel Çaltıbozkırlılar Buluşma Şenliği düzenleniyor.

Çaltıbozkırlılar Derneği tarafından organize edilen etkinliğin birincisi geçtğimiz yıl düzenlenmiş ve renki görüntülere sahne olmuştu. 17 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan şenlikte Yörük Kültürü'nün yaşatılması ve yörenin tanıtımının yapılması amaçlanıyor. Halk oyunları gösterilerinin yapılacağı etkinlikte bazı yerel sanatçılar da vatandaşlarla buluşacak.

Çaltıbozkır'da "Lavanta Kokulu" Yörük Şenliği

Yörük Kültürü'ne ait tatların ziyaretçilere ikram edileceği etkinlikte köy ürünleri sergisi açılacak. Çaltıbozkır Derneği öncülüğünde başlatılan proje kapsamında yörede üretilen lavantalar ile lavantalardan üretilen ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Çaltıbozkır'da "Lavanta Kokulu" Yörük Şenliği (3)

Silifke'de yaptığı çalışmalarla tanınan Çaltıbozkır Derneği Başkanı Asım Özçalık sosyal medya hesabından yaptığı davette "Bu bir açık davettir. Derneğimiz ikinci yaşına girerken ikinci şenliğinde tüm dostları ağırlamaktan mutluluk duyarız." dedi.

Etkinlik Bilgileri:

Tarih: 17 Ağustos 2019, Cumartesi
Saat: 12:00 - 22:00
Yer: Sina Eski Okul Bahçesi, Silifke

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.