Silifke Havadis

CHP’li Uçar, “Tüm Silifke halkımız davetlidir”

Genel

Ayşe ÖNEL EREN 2272 Kez Görüntülendi 0

CHP’li Uçar, “Tüm Silifke halkımız davetlidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, 24 Ocak 2017 Salı günü saat 19.00’da Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Uğur Mumcu’yu Anma Paneline tüm Silifke halkını davet etti.

CHP’li Uçar, “Tüm Silifke halkımız davetlidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, 24 Ocak 2017 Salı günü saat 19.00’da Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Uğur Mumcu’yu Anma Paneline tüm Silifke halkını davet etti.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü ise CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Halkımızı düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle bilgilendirmeye ve aydınlatmaya devam edeceğiz. Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri içerisinde düzenlediğimiz bu panelde, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin önemli bilgilendirmeler yapılacak. Kişiliği ve dik duruşuyla bu yolun bir hizmetkârı olan birbirinden değerli konuşmacılarımızı ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Biz her zaman kendilerini yapmış oldukları çalışmalardan dolayı takdir ediyoruz. Tüm ilçe halkımızı ve partililerimizi bu etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

“KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugünde Atatürk’üne, Cumhuriyetine sonsuza dek sahip çıkmaya devam edecektir” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Uçar, “Ocak ayı ülkemiz için, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda  yitirdiklerimiz için, biz geride kalan ve mücadeleye  devam edenler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay. Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy hep Ocak ayında yitirdiklerimiz.

Işığın gün yüzüne çıkaracağı  karanlık işlerden, kapalı kapılar  ardında yürütülen karanlık ilişkilerden beslenenler hep korkmuştur tarih boyunca aydınlardan, aydınlatanlardan. Çünkü korkar yarınlarımızı çalanlar, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini karartanlar. Bu korku öyle derin bir korkudur ki, ancak karşılarında engel gördükleri güçleri, ipliklerini pazara çıkaracak insanları yok ederek sustururlar içlerindeki canavarın kana susamış haykırışlarını.

 İşte Uğur Mumcu’da onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinden daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için, aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan, yazmaya devam etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak, Atatürk gibi egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti. Faili meçhul siyasi cinayetlerle yaşamdan kopartılmış aydınlarımızı ve onların fikirlerini unutmamak, unutturmamak için mücadelemiz nesilden nesile devam edecektir. Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. ” ifadelerine  yer  verdi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.