Silifke Havadis

Kızkalesi Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı!

Turizm

Silifke Havadis 2360 Kez Görüntülendi 0

Kızkalesi Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali'nin açılış seremonisi yapıldı.

Doğu Akdeniz'in en tanınmış tatil beldelerinden biri olan ve kumsalları ile ün yapan Kızkalesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaz bir festivale ev sahipliği yaptı. Mersinliler deniz, kum, güneş, spor ve eğlencenin tadını doyasıya çıkardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdemli İlçesi'nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali'nin açılış seremonisi yapıldı. Ulusal olarak 7’nci ve uluslararası olarak da 3’üncüsü düzenlenen ‘Kızkalesi Turizm Festivali’ tüm görkemiyle başladı.'Deniz, spor ve eğlence Kızkalesi'nde buluşuyor' sloganıyla, düzenlenen festivalin ilk gününde ünlü popçu Merve Özbey de ücretsiz halk konseri verdi.Mersin’de iç ve dış turizmin canlandırılması, halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Kızkalesi Turizm Festivali,denizi ve kumsalıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

KORTEJ, KIZKALESİ SOKAKLARINA RENK KATTI

Kültürel ve sportif etkinliklerin iç içe olduğu Kızkalesi Turizm Festivali, spor etkinliklerinin ardından kortej yürüyüşü ile devam etti. Gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Letonya Cumhuriyeti Valka Belediye Başkanı Vents Armands Krauklis, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin, Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kızkalesi Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı! (5)

Gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile Kızkalesi sokakları renkli görüntülere sahne oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştiren Başkan Kocamaz, protokol üyeleri ve yüzlerce Mersinli, ellerinde tuttukları farklı ülke bayrakları ve konfetiler ile coşkulu bir yürüyüşe imza attı. Kortej ürüyüşünün ardından Başkan Kocamaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar Kızkalesi yazısı önünde hatıra fotoğrafı çekildi ve gökyüzüne balon uçurdu.

“MERSİNİMİZ, DÜNYANIN EN GÜZEL YERLEŞİM ALANI”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yapmış olduğu konuşmada “Kızkalesi’nde bu yıl 3. kez bir festivalde sizlerle beraberiz. Böyle güzel bir akşamda sizlerle bir kez daha beraber olmaktan ve mutluluğumuzu paylaşmaktan ben de onur duyuyorum. Mersinimiz dünyanın en güzel yerleşim alanı. Tabi ki dünyanın en güzel ülkesi de Türkiyemiz. Dünyanın en güzel ülkesi olduğu için de bu topraklarda bin yıldır hüküm sürerken her dönemde, dahili ve harici bedhahlar, bu ülkeye, bu topraklara göz diken hainler olmuştur. Bugün de aynı şekilde ülkemiz üzerine çok değişik oyunlar oynanmakta. Böyle bir dönmede her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, sizler bu topraklarda birlik ve beraberliğinizi sürdürdüğünüz sürece Türkiye Cumhuriyeti de Allah’ın izniyle ilelebet bu topraklarda hüküm sürmeye devam edecektir. Bunun için saflarımızı biraz daha sıklaştırmamız, el ele vermemiz, gönüllerimizi birleştirmemiz, hem bayrağımıza hem devletimize, hem milletimize hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Gün bugündür diyorum. Allah’ın izniyle sizler bu topraklara bu bayrağa ve Atatürk’e sahip çıktığız sürece bu topraklarda gözü olanların gözünü çıkarmak hepimizin boynunun borcudedi.

Kızkalesi Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı! (2)

MERVE ÖZBEY ŞARKILARI İLE COŞTURDU

Kızkalesi sahilinde düzenlenen ve 2 gün boyunca devam edecek 3.Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali sayesinde Mersin coşkulu bir festivale ev sahipliği yaptı. Festivalin ilk gününde sahne alan pop müziğin sevilen isimlerinden Merve Özbey, tatilcilere unutamayacakları bir festival coşkusu yaşattı.Özbey en sevilen şarkılarını yerli ve yabancı turistler için seslendirdi.Güçlü repertuarı ile geceye damga vuran isim Merve Özbey oldu.Konser alanını dolduran kalabalık, Özbey sayesinde güzel bir akşam geçirdi.

Kızkalesi Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı! (3)

Festivalde konserin yanı sıra, hentbol, voleybol ve hokey turnuvaları da yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Letonya Cumhuriyeti Valka Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri de festivali hareketlendirdi. Yurtiçi ve yurtdışından halk dans toplulukları ile de renklenen festival sayesinde, Akdeniz’in tüm zenginliğiyle dünyaya tanıtılmasının yolu açıldı.

Kızkalesi Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı! (4)

 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.