Silifke Havadis

Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı Açıldı

Genel

Ayşe ÖNEL EREN 2615 Kez Görüntülendi 0

Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tasarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan, Tarsusluların hasretle beklediği ve birçok ile örnek olacak Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tasarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan, Tarsusluların hasretle beklediği ve birçok ile örnek olacak Tarsus Kültür Park ve Yarenlik Alanı’nın açılışını gerçekleştirdi.
Açılış törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Afşin Atsız Yılmaz, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Recep Özdemir, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tarsus Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı açılışının öncesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın dinletisi ile Tarsuslular eğlenceli vakit geçirirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Dansları Topluluğu’nun gösterileri de göz doldurdu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Tarsus’tan Ali Yapalak şiir okurken, Ahmet Çiçek türkülerini seslendirdi.
“Tarsus’a dört dörtlük eser”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı açılış konuşmasında, Tarsus tarihinde önemli bir yeri olan ve Tarsus’ta görev yaptıkları süre içerisinde Kültür Parkı koruma ve geliştirme adına azami gayret sarf ettiklerini belirtti. Başka Kocamaz, “Kültür Parkımızı tamamen yenileyerek bugün gururla izlediğimiz güzelliklere kavuşturduk. Işıklı küresi, fıskiyeli süs havuzları, sergi üniteleri, kafeterya ve restoranı, çocuk oyun alanı, hobi ve fitness alanları, yürüyüş yolları, gençlik merkezi, modern kent mobilyaları, cami, şadırvan ve diğer sosyal donatılarıyla birlikte Tarsus’umuza dört dörtlük bir eser kazandırdık. 33 farklı türde bin 3 yüz 53 adet ağaç, 25 farklı türde 13 bin 761 adet çalı çiçeği, 6 farklı türde 11 bin 248 adet mevsimlik çiçek ve 17 bin 500 m2 rulo çim ile süslediğimiz Kültür Parkımızı bambaşka bir görünüme kavuşturduk” dedi.
Modern Tarsus’un kalbi; Yarenlik Alanı
Modern Tarsus’un kalbi olarak adlandırdıkları Yarenlik Alanı hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tarsus Belediye Başkanlığımız döneminde ilçemize kazandırdığımız bu güzel alanda yaptığımız yenileme çalışmaları kapsamında, doğal kaya plakları ve çakıl taşlarıyla zeminde görseller oluşturduk. Yeni döktüğümüz asfalt zemini desen ve boyalarla bezedik, güzelleştirdik. Ahşap oturma grupları, çiçeklikleri, havuzları, su ve ışık görselleri ile gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel; enerji dolu cıvıl cıvıl bir ortak yaşam alanı haline getirdik. 29 adet turunç ağacı, 8 bin 400 adet mevsimlik çiçek, bin adet çalı çiçeği ve 44 m2 rulo çim ile burayı cennetten bir köşe haline getirdik. Bu güzel alanda inşa ettiğimiz Atatürk Anıtı üzerine, Büyük Atamızın her daim yolumuzu aydınlatan ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır!’ sözünü koyduk. Bu söz, bizim ilham kaynağımızdır. 20 yıl Tarsus’a bu anlayışla hizmet ettik. 3 yıldır da Mersin’e aynı anlayışla hizmete devam ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üç yıldır bu anlayışla çalışıyor, ilimizin değerlerine yeni değerler katıyoruz” diye ifade etti.
Verdiğimiz hizmetler katlanarak artacak
Mersin’i sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmiş kentler arasında öne çıkaran örnek bir belediye haline getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Halka hizmet Hakk’a hizmettir diyerek var gücüyle çalışan liyakatli kadromuzla verdiğimiz hizmetler, önümüzdeki yıllarda katlanarak artacaktır. Mersin’imiz, tüm ilçeleri ve tabii ki Tarsus’umuzla birlikte, hak ettiği yere mutlaka gelecektir. 20 yıllık hizmet süremizde 50’ye yakın köprü inşa ettiğimiz, birçok yol ve bulvar açtığımız, sayısız hizmetlerde bulunduğumuz güzel Tarsus’umuzun değerini, bugün açılışını yaptığımız iki güzel projeyle daha da artırmış bulunuyoruz. Bizden sonra görevi devralan Tarsus Belediye Başkanı sevgili Şevket Can kardeşimiz de canını dişine takarak, altın teri göz nuru dökerek görevini layıkıyla yerine getirmektedir. Yaptığı hizmetler dolayısıyla kendisini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bu iki güzel eserimizin Tarsus’umuza ve Mersin’imize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
“Çanakkale Zaferi 102 yıl öncesinden günümüze ışık tutuyor”
Çanakkale Zaferi’nin bu yıl 102’nci yıldönümünü kutlayacaklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bugün Türkiye coğrafyasında hür ve bağımsız yaşıyorsak; bunu, her şeyden önce Çanakkale’de Hakk’a yürüyen şehitlerimize ve onların kazandığı şanlı zafere borçluyuz. 102 yıl öncesinden bugünlere ışık tutmaya devam eden Çanakkale Zaferimiz, bin yıldır Anadolu’da kader birliği eden aziz milletimizin bugün ayrılık sebebi gibi gösterilmeye çalışılan farklılıklarının aslında milli zenginliğimizin bütünleyici parçaları olduğunu da gösteren bir ibret tablosudur. 15 Temmuz gecesi girişilen hain kalkışma ve işgal saldırısını vatanına sahip çıkarak bertaraf eden milletimiz, tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi ortak değerlerimizin, milli iradenin ve millet olma şuurunun önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Millet devletsiz, devlet vatansız olmaz. Vatanı, devleti bulunmayan, bayrağı özgürce dalgalanmayan bir millet, hür ve bağımsız yaşayamaz” dedi.
Tören, açılış konuşmaları ve kurdele kesiminden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde Kültür Park’a yapılan yürüyüş ile devam etti.
Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterilerinden sonra Kültür Park’ta yapılan yenileme çalışmaları incelendi. İnceleme sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı “Anadolu Oyunları Minikler” ekibinin gösterisi izlendi.
Açılışta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a isimlerinin yazılı olduğu Mersin İdman Yurdu ve Tarsus İdman Yurdu formaları ile çiçek hediye edildi.
Ayrıca Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, Başkan Kocamaz’a Kültür Park’ta engelliler için yapılan hizmetler adına teşekkür etmek amacıyla plaket takdim etti. Işıklı su gösterisinin ardından ise tören sona erdi. 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.