Silifke Havadis

Mersin İdman Yurdu'muzun Yeni Başkanı Belli Oldu!

Spor

Ayşe ÖNEL EREN 3355 Kez Görüntülendi 0

Mersin İdman Yurdu'muzun Yeni Başkanı Belli Oldu!

Mersin İdmanyurdu Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Başkanlık seçiminin yapıldığı toplantıda, Mersin İdmanyurdu’nun yeni kulüp başkanı Ali Tekin oldu.

Mersin İdmanyurdu Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Başkanlık seçiminin yapıldığı toplantıda, Mersin İdmanyurdu’nun yeni kulüp başkanı Ali Tekin oldu.

Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MİY Kulüp Başkanı Ali Tekin, MİY eski Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Tarakçı, ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, MİY yönetimi ve MİY üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Öncelikle ben Hüseyin Çalışkan başkanımıza ve yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Takımın en zor anında bizim ve Valimizin ricası üzerine yönetimi devraldı. Mersin İdmanyurdu’nu bugünkü noktaya kadar büyük özveri göstererek getirdiler” dedi.

Çıtanın her zaman yüksek olması gerektiğini söyleyen Başkan Kocamaz, farkın ancak çıtayı yükselterek gösterilebileceğini, yeni Başkan Ali Tekin’nin de bu çıtayı yükselttiğini söyledi.

“Bu Şehrin Ortak Paydası Mersin ve Mersin İdmanyurdu’dur”

Aziz Atatürk’ün yıllar önce söylediği gibi Mersin’in sahibi olmayan bir şehir olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Mustafa Kemal Atatürk o zamanlarda görmüş ve uyarmış, ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkın’ demiş. Bizler Mersin’e sahip çıkmakta biraz geri kalmışız. Mersinliler Mersin’e sahip çıkmış olsaydı MİY bu durumda olmazdı ve Mersin büyükşehirler arasında bu kadar geri kalmaz, Mersin’in fiziki yapısı bugünkü gibi olmazdı. Siyasi partiler elbette gerekli ama hep birlikte biz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin ortak paydası da Mersin ortak paydası. Burada birleşirsek Mersin’i hak ettiği yere getiririz” diye konuştu.

“MİY Mersin’in Bilinen Tek Markası”

MİY’in Mersin’in bilinen tek markası olduğuna vurgu yapan Başkan Kocamaz, “İşte burada MİY’i ortak payda olarak kabul edip, üzerimize düşeni yaptığımız zaman, bu kongreler yarış içerisinde geçer ve her yarış çıtayı biraz daha yükseltir” dedi.

Futbolun çok farklı bir mecra olduğunu, bu işin içinden gelmeyenlerin bu işi yapmasının çok zor olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Her şeye rağmen futbol dünyanın bir numaralı ilgi odağı. Bu yıl takımımız birinci ligde mücadele ediyor. Ben bunun fırsata dönüştürüleceğini düşünüyorum. İnşallah bu takım sayesinde Mersinli gençlerin aidiyet duygusu oluşacak, bu takım gelecekte daha sağlam temeller üzerine kurulacak ve daha ilerilere taşınacak” diye ifade etti.

Yeni kulüp başkanı Ali Tekin’den umutlu olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “Bazı şeyleri onun marifetiyle daha kolay aşacağımızı düşünüyorum. MİY için bir tesis sözü verdik. İki buçuk yıl geçti hala bu arsanın bize tahsisi yapılmadı. Biz geçen yıl bu tesis için 2015 bütçesine 10 milyon lira para koyduk. 2016 bütçesine de ekleyecektik, 2017’ye de artırarak Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tesisi tamamlayacaktık. Çözemediğimiz bir sır bu işlerin yapımını engelliyor. Ben bu tesisin sözünü bir kere daha veriyorum. Bu tesis olamadan da Macit Özcan Tesisleri’nin bir kısmını MİY’e tahsis ettik. Fitness salonu ile birlikte spor yapıp yemek yiyebilecekleri bir mekan oluşturduk. Bakanlıktan izin alındıktan sonra hemen onun yanında yaptığımız tesisle bütünleştirerek 40 odalı MİY konaklama tesisini de yapacağız” dedi.

Üye sayısının mutlaka artırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, MİY’in Mersinlilerce sahiplenilmesi gerektiğini ve üye olanların da aidatlarını düzenli şekilde yatırması gerektiğini söyledi.

Başkan Kocamaz konuşmasında, “Son dönemlerde Türkiye’de oynanmak istenen oyun çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanının da söylediği gibi at izi it izine karışınca herkes herkesi Fetöcülükle suçluyor. Bu bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Bu hain terör örgütü ile mücadeleye Burhanettin Kocamaz, 17-25 Aralık’tan 4 yıl önce başlamıştı. Bugün geldiğimiz noktada MİY borçlarını ödeyecek, alacaklılarının baskısından kurtulacak bir fırsat bulamazken, Hüseyin Başkan ve Vedat Yüksel ile ilgili bir sürü iftira yapılarak bu insanlar töhmet altında bırakıldı. Ben buradan bu töhmeti yapanları, bu tür asılsız iftiraları yapanları hepinizin huzurunda lanetliyorum. MİY parası olsa bu durumda olmaz. ‘MİY üzerinden FETÖ’ye para aktardı’ iddialarını yapanları ispata davet ediyorum. Eğer bu iddiaları ispat edemezlerse bunları buradan müfteri ilan ediyorum. İnsanları kulaktan dolma laflarla suçlayıp onların özgürlüklerini kısıtlamaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

“MİY’e Destek Olmaya Devam Edeceğiz”

MİY’e destek olmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Bu kentte insanları birleştiren nokta MİY ve Mersin ortak paydasıdır. Onun için herkesi göreve davet ediyorum. Eski yönetime emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yönetime de hayırlı olsun, yolları açık olsun diyorum” dedi.

Yeni Kulüp Başkanı Ali Tekin yaptığı konuşmada, “Mersin çocuğu olarak takımın gidişatını izliyoruz. Arkadaşlarla istişare yaptık. Daha sonra Sayın Mersin Büyükşehir Başkanımız, Sayın Valimiz ve Rektörümüz ile uzun uzun konuştuk. Yeni yönetim kurulu arkadaşlarımızla, dinamik genç ve bize faydalı olacak insanlarla proje geliştirmeliyiz. Bir tünele girdik biliyorum ama güneşi görünceye kadar koşacağız, buna kararlıyız” dedi.

Kurumsallaşmayan kurumun bir yere varamayacağını belirten Tekin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Mersin’e sahip çıkarak, bu takımı Mersin’in takımı değil dünyanın takımı yapabiliriz. Yapacağımız çok şey var. Bu takıma emek ve yıllarını vermiş tüm insanları dinleyeceğiz. Kavgayı bırakıp takımı bir yerlere getireceğiz” şeklinde konuştu.

“MİY Bir Çınar”

Takımın sıkıntılarını giderip kulübün önünü açtıktan sonra gerisinin kolay olduğunun altını çizen Başkan Tekin, “MİY bir çınar. O yüzden hep birlikte kavga ve küslük olmadan işlerimiz yapacağız. Üyelerimizi çoğaltacağız. Öncelikle mal varlığımız olacak ve belli projeler yapacağız. Bunları yaptıktan sonra bu kulübün 20 yıllık ekonomik sorununu çözmeyi taahhüt ediyorum. Ekibim ve ben hazırım. Tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu takımın projelerle altını doldurup, gayrimenkul sahibi yapıp, ileride borsaya açacağız. Takımını destekleyen borsadan kazanacak. Geçmişi bırakıp geleceğe bakacağız. 91 yıllık takımın adını kimseye etiket olarak kullandırtmayacağım. Az konuşup çok çalışacağız” diye ifade etti.

Olağanüstü Genel Kurul’da konuşan Eski Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan ise, “Biz bu kulübü yaklaşık 86 milyon borçla devraldık. Şu andaki mevcut borcumuz 75 milyon civarı. Kulüp küme düştüğü için hem üzüntülü, bu işi benden daha iyi yapacak yeni başkan geldiği için sevinçliyim. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bizlere maddi ve manevi destek verenlere ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.