Silifke Havadis

Mersin Narenciye Festivali’ne Tam Not

Turizm

Silifke Havadis 3270 Kez Görüntülendi 0

Mersin Narenciye Festivali’ne Tam Not

Bu yıl geniş katılımla dikkat çeken 6’ncı Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, 30 ülkeden 700 gösteri sanatçısının katılımıyla gerçekleşti.

Dünyanın Gözü Mersin’e Çevrildi

Bu yıl geniş katılımla tüm dünyanın dikkatini çeken 6’ncı Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, 30 ülkeden 700 gösteri sanatçısının katılımıyla gerçekleşti. 2 bin 500 kişilik dev kortej ve narenciye temalı figürlerle renkli görüntülere sahne olan Mersin’de, yabancı konuklar ve binlerce Mersinli iki gün boyunca eğlenceli anlar yaşadı.

Mersin Narenciye Festivali’ne Tam Not (5)

Birlik ve Beraberliğe Öncü Oldu

17-18 Kasım tarihlerinde 6’ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, binlerce Mersinli ile yüzlerce yabancı konuğun katılımı ile 2 gün boyunca unutulmaz anlara imza attı. 30 ülkeden 2 bin 500 kişinin katılımıyla start alan kortejde yabancı dans toplulukları  kendi ülkelerine ait kostümlerle gösteriler düzenlerken, narenciyelerle süslenen dev figürler, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, yörükler, kültür, sanat ve spor toplulukları, zirai birlikler, sivil toplum kuruluşları, palyaço ve maskotlar, bisiklet ve motorsiklet kulüpleri, klasik otomobil tutkunları ve yürüyen resim sergisi kortejdeki yerini aldı.

Mersin’in tanıtımı amacıyla bir araya gelen kurum ve kuruluşların ortak çalışmaları, kentte sağlanan birlik ve beraberliğe öncü oldu.

Mersin Narenciye Festivali’ne Tam Not (3)

2 Bin Gönüllü ile Narenciye Cenneti Oluşturuldu

Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşu ve derneklerin destekleriyle aylar öncesinden başlanan hazırlık çalışmalarının ardından görücüye çıkan uluslararası festivalde görev alan 2 bin gönüllü, Mersin sahilini ve Adnan Menderes Bulvarı’nı narenciye cennetine çevirdi.

Türkiye’de meyve ile süsleme yapılan ilk festival olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nde “Narenciye Mersindir. Narenciyeye sahip çıkmak, Mersin’e sahip çıkmaktır” sloganı ile narenciyenin tanıtımı ve Mersin için önemine dikkat çekildi.

Mersin Narenciye Festivali’ne Tam Not (2)

Etkinliklerle Eğlenceli Anlar

70 bin kilo narenciyenin süsleme aracı olarak kullanıldığı festival yüz binlerce Mersinliye, iki gün süren eğlence dolu bir şenlik ortamı sunarken, festival için Mersin’e gelen yabancı ülkelerin gösteri grupları da iki gün boyunca sahne alarak kendi ülkelerine özgü danslar ve çeşitli gösterilerle festivalde yer aldı.

İki gün süren festivalde kortej ve gösterilerin yanında ayrıca Narenciyeli Lezzetler Sergisi ve Gastro şovlar, Yelken yarışları, Flyboard gösterileri, halkoyunları, mini konserler, defileler, dans gösterileri ve çeşitli mizansenlerle festivale katılanlara dolu dolu programlarla eğlenceli anlar yaşatıldı.

Mersin Narenciye Festivali’ne Tam Not (4)

Mersin Maratonu’na binlerce kayıt

Festivalde ayrıca Mersin’e özgü ürünler ve Mersin’in narenciye dışındaki değerlerinin tanıtımı için de 150 stant kuruldu. Çeşitli kurum ve kuruluşların Mersin’e özgü değerleri sergilediği stantlarda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara 5 bin Türk bayrağı, binlerce limon fidesi, magnetler, anahtarlık ve üç boyutlu Mersin kartpostalları, Mersin’e özgü kitaplar ve yayınlar ile tanıtım broşürleri dağıtıldı.

16 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek 4’üncü Uluslararası Mersin Maratonu standında yaklaşık 5 bin kişinin maraton kaydı gerçekleştirildi.

Verilen aradan sonra bu yıl yeniden başlatılan ve tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başaran Uluslararası Mersin Narenciye Festivali iki günün ardından renkli görüntülerle son buldu.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.