Silifke Havadis

Mersin Sahillerinde Rant Bitti, Huzur Geldi!

Turizm

Ayşe ÖNEL EREN 4886 Kez Görüntülendi 0

Mersin Sahillerinde Rant Bitti, Huzur Geldi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından sahillerde sunulan hizmetler takdir topluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından sahillerde sunulan hizmetler takdir toplarken, geçmişte işgalcilerin rant merkezi haline gelen plajlarda artık güven ve huzur hakim.

Mersin Sahillerinde Rant Bitti, Huzur Geldi! (2)

6 plajda 132 personel

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hikmet Koç ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne geçen plajlarda incelemelerde bulundu.

Susanoğlu, Yapraklıkoy, Kızkalesi ve Atakent gibi günde binlerce misafire hizmet veren sahillerde birtakım incelemelerde ve gözlemlerde bulunarak vatandaşlarla da görüşen Vekil Koç ile Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, Büyükşehir Belediyesi sayesinde plajlarda sunulan hizmetler nedeniyle tatilcilerin artık güven ve huzur içinde deniz ve güneşin tadını çıkardığını kaydetti.

Mersin Sahillerinde Rant Bitti, Huzur Geldi! (3)

Şemsiyesini alan plaja koşuyor

Denizkızı Turizm A.Ş. personelleri tarafından gün boyu yürütülen temizlik faaliyetlerinin yanında, sunulan çadır kamp, engelli plajları, konserler ve gönüllü kurumlar işbirliğinde gerçekleştirilen sahil temizleme ve geri dönüşüm projeleri gibi sosyal aktivitelere de imza atılan plajlarda yaşanan renkli görüntüler vatandaşların takdirini topluyor.

Öte yandan geçmişte şezlong rantçılarının merkezi haline gelen plajlarda artık sadece Denizkızı Turizm A.Ş. oteller ve vatandaşlar dışında kimselerin işgal ettiği bölgelerde vatandaşa şezlong ve şemsiye kiralamasına da izin verilmiyor.

Mersin Sahillerinde Rant Bitti, Huzur Geldi! (4)

Kızkalesi’nde evi bulunanlar ve site sakinlerinin talebi üzerine rantiyecilerin çıkarıldığı belli alanlara ücret vermeden girebilmeleri sağlanırken, geçmişte yaşanan şezlong koyup bireysel olarak tatilcilere ücret karşılığı kiralama ve şezlong konulan alanların sezonluk olarak başka kişilere satılmasının da önüne geçildi.

Denizkızı Turizm A.Ş. işletmeciliğinde Susanoğlu, Yapraklıkoy, Kızkalesi, Yemişkumu, Kumkuyu ve Kocahasanlı halk plajlarında görev yapan 132 personel, tatil için Mersin’i seçen misafirlerin temiz, güvenli ve huzurlu bir ortamda tatil yapabilmeleri için görev alırken, tatilcilerin huzurunu bozmaya yönelik tavır ve hareketlerde bulunan kişiler, vatandaş şikâyeti üzerine kolluk kuvvetlerine anında iletilerek olası mağduriyetler de ortadan kaldırılıyor.

Öte yandan Kızkalesi’nde belirlenen bölge ile Denizkızı Turizm A.Ş.’nin işlettiği diğer tüm plajlarda ise isteyen herkes şemsiyesini, havlusunu ve sandalyesini istediği yere koyup plajları istediği gibi hiçbir ücret ödemeden kullanabiliyor.

Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından işletilen plajlarda şezlong rantı dönemi sona ererken, eski düzenlerine izin verilmeyen rantiyecilerin oluşturmak istediği kargaşaya da en net cevabı plajları yüzde 100 doluluk oranına ulaştıran bölge sakinleri ve tatilciler veriyor.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.