Silifke Havadis

Mersin'deki Sel Felaketinin Bilançosu Açıklandı!

Genel

Ayşe ÖNEL EREN 4749 Kez Görüntülendi 0

Mersin'nde yaşanan sel felaketinin ardından, Valiliğin yaptığı açıklamayla bilanço netleşti.

Mersin'deki Sel Felaketinin Bilançosu Açıklandı!

Mersin'nde yaşanan sel felaketinin ardından Mersin Valiliği'nin yaptığı açıklamayla bilanço netleşti.

İşte Mersin Valiliği tarafından yapılan o açıklama:

"28.12.2016 Çarşamba günü gece geç saatlerde başlayan ve 29.12.2016 Perşembe günü öğle saatlerine kadar şiddetini arttırarak devam eden aşırı yağış nedeniyle, ilimiz merkezinde ve ilçelerinde bulunan ana ve tali yolların çoğu kavşaklarda su birikmesinden dolayı kapanmış olup, birçok binada su baskınına uğramıştır.
Yaklaşık on saat boyunca metrekarede 147 kg yağış miktarı ölçülürken, Çarşamba saat 18:20’den Perşembe 13:06’ya kadar 155.8 kg yağmur yağmıştır.
Sağanak yağmurun oluşturduğu olumsuz koşullara bir an önce müdahale etmek ve süreci en etkin şekilde yönetmek için için İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinde (İAADYM) Vali Yardımcısı Sayın Cezmi Türk GÖÇER başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, DSİ Bölge Müdürlüğü ve 67.Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü, BTK Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı , İl Telekom Müdürlüğü temsilcileri ile acilen Kriz Masası oluşturulmuştur.
Bu süreçte, 112 Acil Çağrı Merkezine bini aşkın sayıda çağrı ulaşmış olup, çağrılar alınmaya devam etmektedir.
Mersin Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgilere göre ise;
- 310 su baskını vakasına,
- 244 mahsur kalma vakasına,
- 31 kaza vakasına müdahale edilmiştir.
DSİ, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerince 418 iş makinesi, 1.229 personel ve 60 motopompun yanı sıra, Adana Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nden gelen takviye ekipler tüm imkan ve kabiliyetleri ile su baskınları ile mücadele etmektedirler.
Şu ana kadar bir bayan ve bir erkek cesedi bulunmuş olup, İl Emniyet Müdürlüğü ölüm nedenlerini araştırmaktadır.
Ayrıca, il genelinde iletişimle ilgili aksamalar yaşanmakta olup, İl Telekom Müdürlüğü ve ilgili telekomünikasyon kuruluşları gerekli çalışmaları yapmaktadır.
"

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.