Silifke Havadis

Mersin'in ve Türkiye'nin Gururları!

Spor

Ayşe ÖNEL EREN 5109 Kez Görüntülendi 0

Mersin'in ve Türkiye'nin Gururları!

Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te devam eden Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olarak altın kemeri ülkemize getiren Hamza Alaca ile Rusya’nın Vladimir şehrinde yapılan Büyükler Deaf Dünya Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Oğuz Dönder Mersin'deydi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA ŞAMPİYONUNU HAVAALANINDA KARŞILADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından, Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’ndan ülkemize altın madalya ile dönen milli sporcumuz Hamza Alaca Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda karşılandı.

Mersin'in ve Türkiye'nin Gururları! (2)

Alaca: “İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmek çok gurur vericiydi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı yöneticilerinin yanı sıra ailesi ve yakınları dünya şampiyonunu havalimanında büyük heyecanla bekledi. Dünya Şampiyonu Hamza Alaca’nın uçaktan inmesiyle beraber davullar çalmaya başladı. Havaalanında ailesi ve yakınlarıyla duygusal anlar yaşayan Hamza Alaca “Çok duyguluyum. Anlatılmaz yaşanır. İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmek çok heyecan verici, çok gurur verici bir duygu. Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Yarışmada atmosfer çok yüksekti. Hocalarımız da başaracağımıza inanıyorlardı. Rakiplerimi yenerek Allah’a şükür altın madalyayı ülkemize kazandırdım. Dünya Şampiyonu olmayı da bekliyordum. Şampiyon olacağıma inanıyordum ve bana inanan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ayrıca baba Hasan Alaca ve anne Aysun Alaca da oğullarının başarısından dolayı gururlu olduklarını dile getirdi. 

Genç şampiyona sürpriz üzerine sürpriz

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan alınan dünya şampiyonu memleketi Tarsus’a götürüldü. Şampiyon Hamza Alaca burada kendisi için hazırlanan üstü açık otobüse bindirilerek Tarsusluları selamladı. Onlarca aracın oluşturduğu konvoyla beraber polis eskortları ve anonslar eşliğinde Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Huzurkent Mahallesi’nde ki baba ocağına götürüldü. Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonu Hamza Alaca’yı mahalleli havai fişeklerle ve sevinç gösterileriyle karşıladı.

Türkiye’nin şampiyonluk hasreti sona erdi

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda Türkiye Hamza Alaca’yla beraber 5 yıllık altın madalya hasretini sona erdirdi. 60 kilo erkek serbest stilde Kahramanmaraş Belediyesi’nin sporcusu olan Hamza Alaca rakiplerini mindere sığdırmayarak finale yükseldi. Finalde Yunan rakibi Georgios Koumioumtsidis ile karşılaşan 17 yaşındaki Hamza Alaca göz dolduran muhteşem performansıyla 2.5 dakikada rakibini 10-0 tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

TÜRKİYE’NİN GURURLARI BAŞKAN KOCAMAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

Türkiye’yi ve Mersin’i kazandıkları şampiyonluklar ile gururlandıran Tarsuslu güreşçiler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.

Mersin'in ve Türkiye'nin Gururları! (3)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te devam eden Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olarak altın kemeri ülkemize getiren Hamza Alaca ile Rusya’nın Vladimir şehrinde yapılan Büyükler Deaf Dünya Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Oğuz Dönder’i makamında ağırladı.

Başkan Kocamaz: “İnşallah daha büyük başarılarla bayrağımızı göndere çektirirler”

Türkiye’nin gururu haline gelen sporcular ile bir araya gelen Başkan Kocamaz, “Önce gençlerimizi, sonra hocalarını tebrik ediyor, bize böyle bir gururu yaşattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bugün sembolik olarak gençlerimize birer Cumhuriyet Altını takacağız ama bildiğiniz gibi biz her yıl Mersinimizden Türkiye, Dünya ve Avrupa çapında derece alan sporcularımıza ödüllerini veriyoruz. Esas büyük ödülü de o zaman kendilerine takdim edeceğiz. Allah yollarını ve bahtlarını açık etsin. İnşallah daha büyük başarılarla bayrağımızı göndere çektirirler. Türkiye’mizi gururla temsil ederler” dedi.

Başkan Kocamaz’ın dünya şampiyonları Hamza Alaca ve Oğuz Dönder’e birer Cumhuriyet Altını hediye etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.

Tarsus’a iki dünya şampiyonluğu getirdiler

Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te devam eden Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası 60 Kg  finalinde Hamza Alaca da Yunan rakibini  tuş ederek şampiyon oldu.  0 kg Hamza Alaca Kazak, İranlı ve Moğol rakiplerini (10-0) sayı tuşuyla yenerek geldiği yarıfinalde Rus Shamil Mamedov’u (7-4) yendi ve finale yükselmiş ve Yunan Georgios Koumioumtsidis ile eşleşmişti. Final müsabakasında mindere çıkan güreşçimiz Yunan rakibini 10-0 yenerek klasmanında Dünya Şampiyonu olarak bayrağımızı göndere çektirdi.

Rusya’nın Vladimir şehrinde 21 ülkenin katılımı ile 11-19 Haziran tarihleri arasında yapılan Büyükler Deaf Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’nin gururu olan Oğuz Dönder,  ilk önce 77 kg grekoromen stilde mücadele ederek, ilk turu bay geçerken, 2’inci turda Rus, 3’üncü turda İran ve 4’üncü tur final maçında ise Litvanya’lı rakibini yendi. Daha sonra 79 kg serbest stilde ilk turda Gürcü, ikinci turda İran, 3’üncü turda Moğol ve 4’üncü tur final maçında Rus rakibini yenen güreşçimiz bu alanda da şampiyon olarak elde ettiği bu sonuçlarla dünya şampiyonu oldu.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.