Silifke Havadis

TAEK, Akkuyu NGS İkinci Ünitesi İçin Sınırlı Çalışma İzni Verdi

Teknoloji

Silifke Havadis 1697 Kez Görüntülendi 0

TAEK, Akkuyu NGS İkinci Ünitesi İçin Sınırlı Çalışma İzni Verdi

TAEK, Türkiye’nin ilk nükleer santral projesini yürütmekte olan Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye, Akkuyu NGS 2. Ünitesi için Sınırlı Çalışma İzni verdi.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Türkiye’nin ilk nükleer santral projesini yürütmekte olan Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye, Akkuyu NGS 2. Ünitesi için Sınırlı Çalışma İzni verdi.

Sınırlı Çalışma İzni; sunulan dokümanların, TAEK tarafından ayrıntılı incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda verildi. Gelinen bu nokta, Akkuyu NGS 2’inci Ünite lisanslama sürecinin önemli bir aşamasını oluşturuyor.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva, Sınırlı Çalışma İzni’nin alınması ile ilgili şunları söyledi:

“Akkuyu NGS 1 No’lu Ünitesi için çalışma izni ve inşaat lisansının alınmasına yönelik yürütülen süreç kapsamında, Akkuyu Nükleer A.Ş. proje şirketinin ekibi tarafından, sunulması gereken dokümanlarda aranan şartlar ve başvuru kuralları titizlikle incelenmiştir. Akkuyu NGS 2 No’lu Ünitesinin Sınırlı Çalışma İzni başvurusu kapsamında uzmanlarımız, elde ettikleri deneyimlerinden istifade ederek, verimli bir ekip çalışması yürütmüşlerdir.”

Akkuyu NGS 2’inci Ünitesi için Sınırlı Çalışma İzni başvurusu kapsamında Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından Ön Güvenlik Analiz Raporu (ÖGAR), Olasılıklı Güvenlik Analizi (OGA) ve Ünitenin güvenli çalışmasını gösterir diğer teyit edici dokümanlar hazırlanarak TAEK’e sunuldu.

Sınırlı Çalışma İznine istinaden; ilgili Ünitenin, nükleer adanın güvenliği açısından önemli olan yapıları hariç, tüm yapı ve montaj çalışmalarına başlanabiliyor. Bu çerçevede, temel çukurun hazırlanması, zemin etütleri ve diğer çalışmalara başlanacak.

Gelinen aşama, proje için önemli aşamalardan biri olarak dikkat çekiyor. Sınırlı Çalışma İzninin alınmasını müteakip, Akkuyu Nükleer A.Ş. proje şirketi tarafından, Akkuyu NGS 2’inci Ünitesi için İnşaat Lisansı alınacak ve temel beton imalatına başlanılacak olup, bu aşama Akkuyu NGS 2’inci Ünitesinin inşaatı için resmi başlangıç noktası olacak.

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.