Silifke Havadis

Taşeli Platformu, Mersin İçin Kolları Sıvadı

Genel

Ayşe ÖNEL EREN 2542 Kez Görüntülendi 0

Taşeli Platformu, Mersin İçin Kolları Sıvadı

Temmuz 2016’da kuruluş çalışmalarına başlanan Taşeli Bölgesi Kalkınma ve Güçbirliği Derneği ilk olağan kongresini gerçekleştirip faaliyetlerine resmi olarak başladı. İstanbul’da yaşayan Mersin’li iş insanlarının kurduğu dernek, faaliyetlerini Taşeli Platformu adı altında hayata geçirdi.

Derneğin ilk kongresinde Silifke eski Belediye Başkanı Sadık Avcı başkanlığa seçildi. Yönetim kurulu ise Hasan Gezer, Fatih Sönmez, N.Aydın Dölek, Ömer Nizam, Ömer Faruk Özsu, Hasan Bulut, Ahmet Doğan, İbrahim Yıldız, Fatih Mehmet Kara, Akif Serin, Çiğdem Özdemir, Evrim Yıldız, Turhan Semizer, Aytaç Deniz, Murat Atlay ve Ahmet Saydam'dan oluştu.

Dernek Başkanı Sadık Avcı “Mersin sınırları içindeki 7 ilçenin sorunlarına ve ihtiyaçlarına dönük çözümler üretmek ve önerilerde bulunmak amacı ile kurduğumuz Taşeli Platformu, bölgeyi Akdeniz’in yeni yıldızı yapmak için çalışmalarına başladı. İstanbul’da yaşayan çeşitli meslek gruplarından iş insanlarının Mersin’in Silifke, Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık ve Erdemli ilçelerini kapsayan çalışmaları, kültür, turizm ve spor alanlarında yoğunlaşacak.Öncelikli olarak, bölgenin tarihi ve turistik zenginliklerini önce bölge insanına, sırasıyla, ulusal ve uluslararası platformlarda ve mecralarda duyurma ve tanıtma gayreti içinde olmayı planlayan platform, turizm açısından da cazip bir bölge olmasını sağlamak ve bu olgunun iletişimi için ön ayak olmayı hedefliyoruz. Bölgemizin yetiştirdiği sanatçı, akademisyen ya da kendi alanında başarı elde etmiş hemşerilerin ulusal ve uluslararası arenada daha geniş kitlelerle buluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan platform, bölgenin sportif potansiyelinin de öne çıkartılmasını hedefleri arasına aldı. Dağcılık, yamaç paraşütü, yelken, rafting, yüzme ve güreş gibi spor dallarında bölgenin geniş potansiyelini öne çıkartarak yeni bir merkez olması da platformun hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.

Avcı, Platform, kuruluş bildirgesinde hedeflerini şöyle açıkladı: "Taşeli Platformu, Mersin'in 2. bölgesi olarak nitelendirilen "Taşeli Platosu"nun Mersin sınırları içindeki 7 ilçesinin (Silifke, Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık, Erdemli) sorunlarına ve ihtiyaçlarına dönük çözümler üretmek ve önerilerde bulunmak amacı ile her türlü aracı kullanarak yasaların izin verdiği ölçüde gerçekleştirme çabasında olan bir sivil toplum örgütüdür. Platform, bölgenin tarihi ve turistik zenginliklerini önce bölge insanına sırasıyla, ulusal ve uluslararası platformlarda ve mecralarda duyurma ve tanıtma gayreti içinde olacaktır.  Platform, bölgenin yetiştirdiği sanatçı, akademisyen ya da kendi alanında başarı elde etmiş hemşerilerin ulusal ve uluslararası arenada daha geniş kitlelerle buluşmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye'de bilinmeyen bir tarih ve turizm cenneti olan Taşeli'nin turizm açısından cazip bir bölge olmasını sağlamak ve bu olgunun iletişimi için ön ayak olacaktır. Taşeli Platformu, bölgenin sportif potansiyelini öne çıkartarak, bölgeyi özellikle dağcılık, yamaç paraşütü, yelken, rafting, yüzme ve güreş gibi spor dallarında yeni bir merkez olması için çalışacaktır. Taşeli Platformu, kendi bölgesinin geleceğinin şekillendirilmesinde söz sahibi olmak isteyen, kendi sağduyusundan emin olanların oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Taşeli Platformu, toplumsal faydayı ortak bileşke kabul eden, bu amaçla her türlü sosyal ve ekonomik etkinliği gerçekleştirme çabası içinde olan bir dayanışma grubudur. Taşeli Platformu, üyelerine ve hitap ettiği kitlelere, ideallerin gerçekleştirilmesinde, güç ve gönül birliği sağlanabilecek, bölgenin değerli insanlarından oluşan bir çevre sunma yönelimindedir. Taşeli Platformu’nun dayanışma anlayışı, başkalarının hak ve hürriyetlerinin telafi edilemez biçimde zarara uğramasına karşı duyarsız değildir; ancak kendi bölgesinin ve bölge insanının da hak ettiği kazanımlara sahip olma yolunda sessiz kalamaz. Taşeli Platformu, toplumları büyük hedeflere ulaştırmada kollektif bilincin olmazsa olmaz bir şart olduğu; bilgi, deneyim ve amaç birlikteliğiyle oluşturulmuş takım ruhunun yarattığı sinerjinin toplam faydayı arttıracağı inancındadır; Bu doğrultuda hem bölgede siyasi olarak temsil hem de bölgenin sosyo ekonomik kalkınmasında söyleyecek sözü olanların platformu olacaktır.''

Taşeli Platformu, Mersin İçin Kolları Sıvadı

Kaynak: Silifke Gündem Gazetesi - http://www.silifkegundem.com/haber-taseli-platformu-mersin-icin-kollari-sivadi-4522.html

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.