Silifke Havadis

Turgut ve Uçar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Genel

Ayşe ÖNEL EREN 2133 Kez Görüntülendi 0

Turgut ve Uçar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Turgut, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun”

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Turgut, “Demokrasinin en önemli unsurlarından birinin basın hürriyeti ve gazeteciler olduğunu ifade ederek ülkemizde, gazetecilerin zor şartlar altında çalışma hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Mustafa Turgut, yapmış olduğu açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Gazetecilik mesleği, özellikle gönülden fedakârlık isteyen zor şartlar altında yapılan önemli bir meslektir. Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Toplumların gelişiminde, basının her konuda, bilgilenme, aydınlanma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır.

Bilginin büyük önem taşıdığı günümüz dünyasında, en önemli mesleklerden biri olan gazetecilikte, doğru haber, tarafsızlık ve kalitenin öncelikli ilke edinilmesi gerektiği görüşündeyim. Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması yerel ve ulusal basınımıza güç katacaktır.

Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumları ile işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısı ile ilgilidir. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerekse kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından çok önemlidir. Sürekli kendini yenileyerek her zaman daha kaliteli haber sunma yönünde büyük fedakârlıklar gösteren, basın çalışanlarımızın ve emekçilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Uçar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Türkiye’nin, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına tahammül edemeyen bir zihniyetle yönetildiğini açıklayarak, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk basınının en zor koşullar altında demokrasinin güçlendirilmesi, ülkenin kalkınması ve halkın mutluluğu için önemli hizmetleri başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Türkiye’nin, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına tahammül edemeyen bir zihniyetle yönetildiğini ileri sürdü.

Özgür ve güçlü basının önemini vurgulayan Uçar, ”Ne yazık ki ülkemiz, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına tahammül edemeyen bir zihniyetle yönetilmektedir.

Gazetecileri, yazarları, karikatüristleri ve özgür düşünce ifade edenleri her fırsatta yargı önüne çıkartmayı alışkanlık haline getirdiler. Türk basınının asla hak etmediği tüm bu olumsuzlukların, en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diyerek gazetecilerin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

 

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.